BAM verwerft ontwerp- en bouwopdracht voor kantoor in Kopenhagen

BAM Danmark heeft een ontwerp- en bouwopdracht verworven voor een kantoor van 7.300 m², het Harild Hus. De opdrachtgever is projectontwikkelaar Carlsberg Byen P/S.

Trefwoorden: #BAM, #BAM Danmark, #bouwopdracht, #kantoor, #kantoorgebouw, #Koninklijke BAM, #Kopenhogen

Lees verder

Techniek

( Foto: BAM )

ENGINEERINGNET.NL - Harild Hus ligt vlakbij het project voor de Europese school, dat eveneens door BAM Danmark wordt gebouwd.

Het voormalige brouwerijcomplex van Carlsberg grenst direct aan het centrum van Kopenhagen. Met uitzondering van de Jacobsen House-brouwerij, waar nog speciaalbieren worden gemaakt, is de bierproductie in 2008 verplaatst naar een locatie in Jutland.

Het dertig hectare grote gebied wordt naar een masterplan van het Deense architectenbureau Entasis herontwikkeld tot Carlsberg City. Met behoud van de historische bedrijfsgebouwen biedt het stadsdeel plaats aan duizenden woningen, winkels, culturele voorzieningen, sportaccommodaties, kantoren en een onderwijscampus met een nieuw treinstation.

Harild Hus telt zes verdiepingen. Het ontwerp is verzorgd door Vilhelm Lauritzen Arkitekter en NORD Architects Copenhagen.

BAM Danmark zal het project in november 2018 opleveren.


ACHTERGROND
BAM Danmark is in 2014 door Koninklijke BAM Groep opgericht en heeft diverse succesvolle projecten gerealiseerd, waaronder een kantoor voor de faculteit Micro- en nanotechnologie en een biotechnologisch onderzoekscentrum voor de Technische Universiteit van Denemarken (DTU).