• 09/03/2017

Analytische oplossingen van Rockwell Automation bieden schaalbaarheid

De nieuwe analytische oplossingen bieden schaalbaarheid van individuele apparaten tot een bedrijfsbrede inzet. Vereenvoudigde analyse-aanpak zet data effectief om in praktische inzichten.

Trefwoorden: #Analytische oplossingen, #databehandeling, #Rockwell Automation

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET - In 2020 zal de industriële sector bijna 15 miljard gigabyte aan data produceren. Fabrikanten moeten daarom efficiëntere manieren vinden om hun groeiende datavolumes te benutten.

Rockwell Automation introduceert uitgebreide en schaalbare analytische oplossingen die klanten helpen om sneller en eenvoudiger praktische inzichten te putten uit hun bestaande investeringen in automatiseringstechnologie.

“Analyse en samenwerking staan vanouds centraal binnen onze Connected Enterprise-visie”, aldus Jonn Genovesi, vice president Information Software & Process Business bij Rockwell Automation.

“Nu we ons Information Solutions-aanbod uitbreiden is een van onze belangrijkste doelstellingen om analytische technologie toegankelijker te maken en met de juiste schaalomvang aan te bieden. Onze nieuwe analytische oplossingen brengen onze klanten een stap dichterbij de Connected Enterprise, ongeacht het transformatiestadium waarin ze zich momenteel bevinden.”
De nieuwe oplossingen van Rockwell Automation bieden meer analytische mogelijkheden voor apparaten, machines en systemen op de fabrieksvloer en kunnen zelfs binnen de hele onderneming worden gezet.

Ze voeren berekeningen uit en verzamelen contextuele gegevens, zo dicht mogelijk bij de beslissingsbron en op het juiste niveau van de architectuur, om optimaal waardevolle informatie te verkrijgen. Dit is mogelijk voor apparaten van de netwerkrand tot de cloud en via nieuwe appliances, mobiele apparaten en cloud-platforms binnen en buiten de bedrijfsmuren.

De nieuwe oplossingen bieden bewaking op afstand, analyses van de machineprestaties en de status van apparatuur, diagnostische mogelijkheden en preventief onderhoud. Ze stellen industriële bedrijven in staat om sneller en eenvoudiger steeds meer waarde uit hun data te putten. De oplossingen bieden daarnaast krachtige manieren om data op de fabrieksvloer te integreren met business intelligence-strategieën.

“Voor elke fabrikant en industriële onderneming vormen besturingssystemen de oorsprong van data”, aldus Genovesi. “Als leverancier van deze systemen kan Rockwell Automation klanten helpen om meer inzicht in deze data te verwerven, deze te analyseren en er actie op te ondernemen met behulp van diverse nieuwe producten en diensten.”

“We hebben gemerkt dat Rockwell Automation belangrijke vooruitgang heeft geboekt op het gebied van analysetechnologie. Het bedrijf speelt op dit gebied inmiddels een net zo belangrijke rol als in de markt voor MES/MOM en EMI”, aldus Matthew Littlefield, bestuursvoorzitter en principal analyst bij LNS Research.

“Uit ons onderzoek naar IIoT en analytische technologie blijkt duidelijk dat er op dit gebied een behoefte bestaat aan meer flexibiliteit en schaalbaarheid. Het is bemoedigend om te zien dat bedrijven als Rockwell Automation hun beloften ten aanzien van industriële analyse technologie waarmaken.”

Analyse van apparaten
De nieuwe appliance FactoryTalk Analytics for Devices biedt diagnostische en statusanalyses van industriële apparatuur. De oplossing zoekt het industriële netwerk af, brengt alle productie-activa in kaart, haalt diagnostische en statusinformatie op en stelt die voor nadere analyse beschikbaar via vooraf geconfigureerde dashboards. Het systeem levert daarnaast speciale ‘action cards’ aan op de smartphone of tablet van de gebruiker wanneer apparatuur speciale aandacht vereist.

De applicatie verzamelt informatie over de manier waarop alle apparaten met elkaar verband houden, zoals hun netwerktopologie en oorzaak en het gevolg rond storingen. De applicatie zal het systeem waarvoor het wordt ingezet gaandeweg steeds beter begrijpen, zodat deze aanbevelingen kan doen.

Als de appliance is geïnstalleerd, kan de applicatie gebruikers een action card toezenden wanneer een Allen-Bradley PowerFlex-aandrijving opnieuw moet worden geconfigureerd voor het waarborgen van optimale prestaties. De applicatie voorkomt op deze manier downtime en stelt oplossingen voor aan onderhoudsteams.

Analytische oplossingen voor machinebouwers
Op machineniveau biedt de cloud-applicatie FactoryTalk Analytics for Machines machinebouwers toegang tot prestatie-analyses van hun systemen, zodat ze hun klanten van ondersteuning kunnen voorzien via de FactoryTalk-cloud. Voor fabrikanten maakt de oplossing gebruik van verbonden technologieën om de beschikbaarheid en output te verhogen en de onderhoudskosten terug te dringen.

Systeemanalyse
Rockwell Automation breidt zijn analysemogelijkheden, waaronder mogelijkheden voor historisatie en visualisatie, nu uit met een oplossing voor voorspellend onderhoud die bijdraagt aan een reductie van de downtime en onderhoudskosten. Met uiterst geavanceerde algoritmes voor machineleren kan deze oplossing storingen voorspellen voordat ze plaatsvinden en een werkorder voor onderhoud genereren om kostbare downtime te voorkomen.

Zakelijke analyses
Om diensten voor zakelijke analyse een extra impuls te geven zal de SaaS-oplossing FactoryTalk een beroep doen op IoT-technologie in Microsoft Azure voor bewaking op afstand van productie-activa, historisatie en dashboardfunctionaliteit.

Microsoft en Rockwell Automation werken daarnaast samen aan de ontwikkeling van zakelijke Power BI-diensten voor data discovery, mash-ups en visuele analyse op apparaatniveau.


Voor meer informatie:
Rockwell Automation
Rivium Promenade 160 - NL-2909 LM Capelle aan den Ijssel
T: +31 (0)10 266.51.15 - M: +31 (0)6 29.50.40.17
adevries@ra.rockwell.com

 Lees méér over: Rockwell Automation



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.