Nieuw Vlaams ruimte-incubatieprogramma

‘BlueSpace’, het nieuwe ruimteconsortium van imec, Verhaert en VITO, bezorgt ondernemers coaching en expertise om te innoveren in de ruimtevaart.

Trefwoorden: #Antwerp Space, #AUREA (Antwerps Universitair Research centrum voor Evenwicht en Aerospace), #BlueSpace, #consortium, #imec, #incubatie, #Lambda-X, #QinetiQ, #ruimte Vlaanderen, #Space Applications Services, #Verhaert, #VITO, #Voxdale

Lees verder

research

ENGINEERINGNET.BE - Het is de bedoeling investeringen in de ruimtevaart een extra waarde te bezorgen door nieuwe toepassingen te bedenken en te benutten in nieuwe projecten op aarde.

Het initiatief wil verder gaan dan de overdracht van technologie via een licentiedeal. Het ‘BlueSpace’ incubatieprogramma biedt coaching, technologische expertise en faciliteiten, zowel aan hightech start-ups als spin-offs.

Steven Krekels, unit manager van VITO Remote Sensing: "Europa investeert miljarden in programma’s zoals Galileo en Copernicus, het is onze opdracht om die investeringen te helpen valoriseren voor Vlaanderen. Elke ondernemer die in dat domein initiatief neemt, kan rekenen op onze steun om het Vlaamse socio-economisch weefsel te versterken."

BlueSpace begeleidt op verschillende locaties in Vlaanderen, met Antwerpen als uitvalsbasis. Een eerste initiatief ‘Space4Earth Innovation Week’ start vandaag. Tot 17 maart gaan masterstudenten ‘Productontwikkeling’ van Universiteit Antwerpen nieuwe toepassingen bedenken voor ruimtevaarttechnologie.

Het initiatief krijgt de steun van Antwerp Space, AUREA (Antwerps Universitair Research centrum voor Evenwicht en Aerospace), Lambda-X, QinetiQ, Space Applications Services, VITO en Voxdale. In mei volgt een eerste publieke oproep voor nieuwe incubatieprojecten.


(BlueSpace)