Nieuwe Amsterdamse datahal ingericht volgens open standaarden

Switch Datacenters, met eigen datacenters in Amsterdam en Woerden, heeft de zojuist opgeleverde nieuwe colocatie datahal in Switch AMS1 ingericht volgens OCP standaarden.

Trefwoorden: #Amsterdam, #datacenter, #Facebook, #IBM, #ICT, #Microsoft, #OPC, #open standaard, #rack, #switch, #Switch Datacenters, #Woerden

Lees verder

Techniek

( Foto: Switch Datacenters )

ENGINEERINGNET.NL - Dit houdt in dat de nieuwe colocatie faciliteit in Amsterdam geschikt is voor het huisvesten van Open Rack systemen die volgens Open Compute Project (OCP) principes zijn ontwikkeld.

Open Compute Project (OCP) is oorspronkelijk door Facebook geïnitieerd, terwijl Intel, Rackspace en Microsoft eveneens in een vroeg stadium in Open Compute Project zijn gestapt.

Alle Facebook datacenters zijn inmiddels 100 procent OCP-ready. Ook andere techreuzen - waaronder Google, Cisco, IBM, Ericsson, NetApp, AT&T en Lenovo – zijn officieel toegetreden tot het Open Compute Project.

Het feit deze locatie geschikt is voor het huisvesten van Open Rack systemen, houdt in dat het datacenter op zo’n manier is ingericht dat ook OCP-gespecificeerde apparatuur gehuisvest kan worden. Steeds meer fabrikanten brengen apparatuur op de markt welke volgens OCP principes is ontwikkeld en gebaseerd op open standaarden.

De OCP principes zorgen volgens de OCP-members voor verhoogde energie-efficiëntie en een verlaging van operationele kosten, terwijl ook sprake is van agility ten behoeve van veeleisende applicaties.

De nieuwe datahal, gevestigd op het internetknooppunt in Amsterdam Zuidoost, voegt 1.000 m² colocatie ruimte toe aan dit datacenter met Tier 4 specificaties. Het datacenter biedt voor de 1.000 m² extra vloeroppervlak een power capaciteit van 2 MW en een zeer redundant uitgevoerde (2N) power configuratie.

Switch Datacenters heeft het plan om in Switch AMS1 een demonstratiecentrum in te richten, in partnership met partnerorganisatie Circle B – waar Europese enterprises, cloud, hosting en service providers met eigen ogen kunnen zien wat het gebruik van OCP standaarden mogelijk voor hen kan betekenen.