Ferre Smeets en Sion Van De Velde zijn Vlaanderens grootste STEM-talenten

Vorig weekend vond in de Universiteit van Gent de finale van de Vlaamse STEM Olympiade plaats. Er zijn 2 gouden winnaars (eerste jaar en tweede jaar secundair onderwijs).

Trefwoorden: #Agoria, #opleidingen, #STEM, #studeren, #technologie, #Vlaamse STEM Olympiade

Lees verder

opleiding

ENGINEERINGNET.BE - Ferre Smeets (1e jaar SO) van het Sint-Jan-Berchmanscollege uit Mol en Sion Van De Velde (2e jaar SO) van het Kardinaal van Roeyinstituut uit Vorselaar mogen zich gedurende één jaar de grootste technologietalenten in Vlaanderen noemen.

Zij wonnen op zaterdag 18 maart de finale van de zevende editie van de Vlaamse STEM Olympiade. Ferre en Sion waren de besten in deze technologietoets met vier engineeringopdrachten en wonnen elk de hoofdprijs ter waarde van 750 euro. Aan de Olympiade namen in twee rondes liefst 23.332 jongeren deel.

De organisatie van de Vlaamse STEM Olympiade is een samenwerkingsverband tussen technologiefederatie Agoria, Bekaert, Engie, HRRail, Technopolis en de KU Leuven, UGent, UHasselt, UAntwerpen, associatie Gent, AP, KDG, UCLL, Odisee, PXL, Thomas MORE en VIVES en de Vlaamse overheid.

De Vlaamse STEM Olympiade wil jongeren hun technologisch talent laten ontdekken en de belangstelling voor technologie bij jongeren uit het secundair onderwijs aanwakkeren.

Jongeren hebben wel degelijk belangstelling voor wetenschap en technologie. Dat bewijst ook het grote aantal inschrijvingen voor de Vlaamse STEM Olympiade. Aan de voorronde namen maar liefst meer dan 23.000 jongeren deel. 35 jongens en 13 meisjes haalden de finale.

De Vlaamse STEM Olympiade heette tot voor kort de Vlaamse Technologie Olympiade. Met de nieuwe naam en de baseline “Technology approved” helpt de wedstrijd de doelstellingen van het STEM-actieplan van de Vlaamse regering realiseren.

De Vlaamse regering ziet een plaats voor de Olympiade in haar actieplan en geeft de wedstrijd voortaan financiële steun. Naast de STEM Olympiade is er ook een junior STEM-editie voor de leerlingen van het 6de leerjaar van het basisonderwijs.

Samen bereiken ze dit schooljaar ongeveer 38.500 leerlingen met STEM-ambities.


(bron en foto: Agoria)

Op de foto:
Sion Van De Velde en Ferre Smeets met staatssecretaris Philippe De Backer, Ann Lambrechts (Bekaert), Christian Smets (HR Rail), Mieke Vermeiren (Agoria), Harry Milis (RTC Antwerpen), Rik Hostyn (Vives) en presentator Youssef El Mousaoui