Crowdfundingsactie van Solar Team Twente voor aanschaf zonnepanelen

Zonneauto’s die meedoen aan de World Solar Challenge mogen nog maar vier m² aan zonnepanelen hebben, vandaar dat het Solar Team Twente zonnepanelen met een hoger rendement wil kopen.

Trefwoorden: #Crowdfunding, #Solar Team Twente, #World Solar Challenge, #Zonneauto, #zonnepanelen

Lees verder

research

( Foto: UT Twente )

ENGINEERINGNET.NL - De organisatie van de World Solar Challenge heeft de reglementen aangepast. De maximaal toegestane oppervlakte van het zonnepaneel op de zonneauto’s is van 6 vierkante meter naar 4 vierkante meter gegaan.

Hierdoor heeft Solar Team Twente een nog efficiëntere auto nodig. “Het zonnepaneel op onze nieuwe zonneauto wordt kleiner. Om een nog betere prestatie neer te zetten dan in 2015, betekent dit dus dat we met een kleiner paneel juist meer energie moeten binnenhalen”, vertelt teamleider Olivier Berghuis.

“Het is van groot belang dat we de allerbeste zonnecellen kunnen aanschaffen en daarom doen we een beroep op het publiek,” aldus Berghuis. Vandaar dat Solar Team Twente deze crowdfundingsactie is gestart, die de naam 'Adopt a cell' heeft.

Het team maakt in de crowdfundingsactie onderscheid tussen drie type cellen: de bronzen cel van 50 euro, de zilveren cel van 100 euro en de gouden cel van 750 euro.

Tijdens de Bridgestone World Solar Challenge krijgen de donateurs in de nieuwe app ‘Solar Team Twente 2017’ een dagelijkse update van de bijdrage van hun persoonlijke zonnecel. Op deze manier krijgt iedereen inzicht in wat zijn of haar cel daadwerkelijk bijdraagt aan de prestaties van de Twentse zonneauto.

Wanneer je een gouden cel koopt, krijg je naast een grote kans op de best presterende cel van de race een echte zonnecel van Solar Team Twente. De cel bevat een persoonlijk bedankje van de teamleden zelf. “We geven deze ‘gouden cellen’ niet zomaar weg. De cellen zijn getest voor de echte auto en dragen allemaal op hun eigen manier bij aan het project”, zegt Berghuis.

Op 8 oktober 2017 staat Solar Team Twente aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge, een prestigieuze race voor auto's die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers rijdt Solar Team Twente met de zonneauto 3.000 kilometer dwars door de outback van Australië.

De race kent vier verschillende klassen. Het Twentse solarteam doet mee met de Challenger Class, de Formule 1 klasse voor zonneauto's. Solar Team Twente bestaat uit twintig studenten van Saxion en Universiteit Twente en een sterk netwerk van innovatieve partners.