Proefproject “Office On Wheels” 2 jaar verlengd

Colruyt Group heeft beslist om het “Office On Wheels”-initiatief, in samenwerking met autocarbedrijf Mandelcar, verder te zetten. Het proefproject wordt hiermee 2 jaar verlengd.

Trefwoorden: #CO2-uitstoot, #Colruyt Group, #kantoorbus, #Mandelcar, #Office on Wheels, #vervoer, #werknermer, #werkpost

Lees verder

Techniek

( Foto: Colruyt Group )

ENGINEERINGNET.BE - Het project, waarbij medewerkers elke werkdag in een speciaal uitgeruste kantoorbus van Gent naar Halle pendelden, liet de afgelopen zes maanden een heel positieve invloed na op de medewerkers die eraan deelnamen. Bovendien liet het Colruyt Group ook toe om 32,2 ton CO2 te besparen.

Sinds september 2016 konden medewerkers van Colruyt Group elke werkdag met een speciaal uitgeruste bus pendelen tussen Gent en de kantoren in Halle. “Office on Wheels” was een proefproject in samenwerking met de beroepsvereniging BAAV (autocars) en het Vlaams Instituut voor Mobiliteit (VIM), met de steun van het Agentschap Innoveren en Ondernemen (Vlaio).

Tijdens de test haalde de bus een gemiddelde bezettingsgraad boven 80%. Uit bevraging bij de deelnemers bleek dat 96% de bus wilde blijven gebruiken na de test. De kantoorbus blijkt dus een heel interessante oplossing voor woon-werkverkeer.

Er werden reeds enkele optimalisaties doorgevoerd tijdens de eerste testperiode: de retourtijd werd gewijzigd in functie van de behoeften van de reizigers en het aantal werkposten werd verhoogd (van 24 naar 28) door de vergaderruimte af te schaffen.

Er zullen nog verbeteringen worden doorgevoerd in de loop van het volgende jaar. Er wordt ook gezocht naar manieren om het voertuig ook overdag structureel nuttig in te zetten zodat de kost van het project kan worden gedrukt.