Standardisering en digitalisering Belgische bouwsector

ADEB-VBA (de Vereniging der Belgische Aannemers van Grote Bouwwerken) en APROPLAN gaan samen de werkprocessen in de Belgische bouwsector te standaardiseren en te digitaliseren.

Trefwoorden: #aannemer, #ADEB-VBA, #APROPLAN, #bouwen, #bouwwerken, #ERP, #renoveren, #software

Lees verder

Nieuws

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.BE - Beide organisaties zullen samenwerken om alle processen voor de ontwikkeling en het beheer van bouwprojecten te integreren in de interface. Om dat te realiseren, zullen enkele bestaande functies worden uitgebreid.

Dankzij de samenwerking kunnen bouwprofessionals hun processen op het terrein digitaliseren met de gebruiksvriendelijke interface van APROPLAN. Het partnerschap helpt de leden om hun rapporten en processen te beheren via een gestandaardiseerd digitaal platform.

Dat levert een aanzienlijke productiviteitswinst op en bereidt vooraanstaande Belgische bouwbedrijven optimaal voor op de invoering van moderne technologieën, zoals BIM en ERP.

Sinds enkele jaren is innovatie een kernwoord in de Belgische bouwsector. Ondanks recente verbeteringen op het gebied van standaardisering en productiviteit zag ADEB-VBA een mogelijkheid om de werkprocessen voor zijn leden digitaal te stroomlijnen.

Deze laatste heeft ambities om de Belgische bouwsector tegen 2021 te professionaliseren. Concreet streeft de organisatie naar een betere naleving van internationale normen en de inachtneming van wettelijke beperkingen. Verder wil het zijn processen stroomlijnen om projecten sneller en beter uit te voeren.

APROPLAN stelt zich als doel de transparantie en het vertrouwen in de bouwsector te verhogen via digitale oplossingen. De app van het bedrijf vermindert de administratieve rompslomp voor aannemers en beperkt kostenoverschrijdingen.


ACHTERGROND
APROPLAN is een Belgisch groeibedrijf dat de workflows bij bouw- en onderhoudsprocessen digitaliseert.

ADEB-VBA (de Vereniging der Belgische Aannemers van Grote Bouwwerken) is een ledenorganisatie die de belangen behartigt van zestig grote aannemers in België. De ledenbedrijven vertegenwoordigen samen 15% van de Belgische bouwsector.