iQunet wint BEMAS Digital Innovation Award 2017

iQunet nam de prijs naar huis voor zijn draadloze conditiebewakingssensor. De twee andere finalisten waren Intation en SKF.

Trefwoorden: #BEMAS, #Digital Innovation Award 2017, #draadloze sensor, #Intation, #IQunet, #Johan De Coster, #maintenance, #Maintenance 2017, #SKF, #Yazoom

Lees verder

Nieuws

( Foto: LDS )

ENGINEERINGNET.BE - Voor de zevende keer organiseerde BEMAS (Belgian Maintenance Association) in samenwerking met beursorganisator easyfairs, de BEMAS Innovation Award voor exposanten van de Maintenance 2017-beurs in Antwerpen. Deze keer voor het eerst omgedoopt tot Digital Innovation Award.

Winnaar iQunet is een hi-tech startup -20 maanden actief- uit Hamme die zich focust op Internet of Things-oplossingen met draadloze sensor netwerken voor ‘condition monitoring’ in gebouwen (HVAC) en de industrie.

iQunet heeft al vibratiesensoren, inclinatie (pitch & roll) en proximiteit. Straks ook een VOC/CO2- en passieve infrarood bewegingssensor. CEO Dirk Van den Branden en CTO Dirk Vereecken namen de award in ontvangst.

Intation uit Wommelgem combineert augmented reality met draadloze sensor netwerken om uiteindelijk management informatie te produceren. SKF pakte uit met zijn SKF Enlight, een tablet app die trillings- en temperatuurgegevens kan verzamelen en toegang geeft tot analyses van SKF.

De ‘publieksprijs’ -via internet voting- ging naar Yasense Excel van Yazoom, een op Excel gebaseerd model -een virtuele sensoroplossing- dat conditie monitoring mogelijk maakt.

Niet minder dan 26 exposanten stuurden een dossier in. Een selectie van 15 dossiers werd nader onderzocht door de vakjury onder leiding van Johan De Coster, voorzitter van de raad van bestuur van BEMAS. Criteria waren innovatiegehalte en concrete toepasbaarheid.

De Coster wees op de ‘nipte scores’ en ‘gebruiks- en kostvriendelijkheid’ van de drie finalisten. “Alle juryleden waren aangenaam verrast door de combinatie van digitale nieuwigheden en de lage instapdrempel.”