• 30/03/2017

Van batch- naar continuproces

Waarom stoppen als je ook door kunt gaan? Suurmond ontwikkelde een compleet systeem dat een oplossing bood voor zowel optredende lekkages als voor de nadelen van een batch doseerproces.

Trefwoorden: #batchproces, #chemische industrie, #continuproces, #Suurmond

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - In de chemische industrie is het samenvoegen en mengen van verschillende stoffen aan de orde van de dag.

Om de bijbehorende processen veilig en efficient te laten verlopen is het van belang dat de stoffen op het juiste moment en in de juiste hoeveelheid worden gedoseerd.

Batchproces en lekkage
Bij een van onze klanten, die actief is in de chemische sector, bestonden verschillende problemen bij juist deze doseerprocessen. Zo werkte dit bedrijf voor het doseren van additieven in een productieproces, met een zuigerpomp voorzien van een reservoir; een systeem dat te vergelijken is met een grote injectiespuit die langzaam wordt leeggedrukt.

Doseren in batch dus. Ondanks het feit dat de nauwkeurigheid hiermee niets te wensen overliet, werden er wel regelmatig lekkages geconstateerd bij de afdichting van de zuiger. Daarnaast betekent doseren in een batchproces dat het productieproces regelmatig moet worden gestopt om het reservoir opnieuw te vullen. Eenvoudig een onpraktische situatie.

suurDOS
Om deze problemen op te lossen leverde Suurmond twee suurDOS systemen. Deze oplossing - waarvan de naamgeving een combinatie is van Suurmond en dosing - betreft een compleet doseersysteem dat bestaat uit een zuigaansluiting, duplex filtersysteem een filter in bedrijf en een stand-by, een chemisch inerte roterende verdringerpomp een HNPM microtandwielpomp type mzr-6355 en een massaflowmeter.

Alle componenten zijn opgenomen in een complete unit die snel en efficient te installeren is. De suurDOS systemen voor deze klant zijn in het kader van de proceszekerheid bovendien volledig redundant uitgevoerd.

Door de magnetische koppeling van de microtandwielpompen hermetisch afgesloten; lekvrij kan er geen lekkage bij de afdichting ontstaan.

De toepassing van de roterende verdringerpomp heeft het mogelijk gemaakt om het toevoegen van de additieven in een continuproces te laten verlopen.

Roterende verdringerpomp c.q. HNPM micro tandwielpomp type mzr-6355:

  • Debiet: 0,024 - 144 ml/min
  • Kleinste doseervolume: 15 µl
  • Verdringervolume: 24 µl
  • Maximale systeemdruk: 80 bar
  • Werktemperatuur: -5 tot 60 °C optioneel -20 tot 150 °C
  • Viscositeit: 0,3 - 1.000 mPas
  • Motor: 44 W DC servomotor met micro controller
  • Interface: 0-10V, 0 4-20mA, RS232, een digitale in/ output. Optioneel: CANbus
  • Afmetingen: 146 x 70 x 72 mm

Voor meer informatie:
Suurmond
Noorderlaan 109 - B-2030 Antwerpen
Tel. +32 (0)3 544 40 70
info.be@suurmond.com
www.suurmond.com

Lees méér over: Suurmond



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.