SPIE partner in ‘Scholen van Morgen’ programma

‘Scholen van Morgen’ is een PPS tussen AG Real Estate, BNP Paribas Fortis en de Vlaamse overheid, om het tekort aan financiële middelen voor de bouw van nieuwe Vlaamse scholen te verhelpen.

Trefwoorden: #'Scholen van morgen', #bouw, #constructie, #onderhoud, #sanitair, #school, #SPIE, #verwarming

Lees verder

Techniek

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.BE - In het kader van dit project krijgen 182 schoolinstellingen een facelift (90% nieuwbouw - 10% renovatie) zodat bijna 133.000 scholieren in een vernieuwde omgeving terechtkunnen.

Elke ‘School van Morgen’ is een unieke onderneming, gebaseerd op de lokale behoeften, in overeenstemming met de strengste normen op het vlak van duurzaamheid, comfort en flexibiliteit.

SPIE Belgium heeft reeds meegewerkt aan de realisatie van verschillende scholen in het kader van dit programma: Roeselare, Heule, Lovendegem, Veurne, Rupelmonde, Kortrijk, Wieze en Hofstade.

Dat lijstje werd onlangs nog aangevuld met het KTA in Halle, De Brug en Sint-Angela in Ternat en Don Bosco in Groot-Bijgaarden. Voor deze vier realisaties stond deze partner in voor de verwarming, de ventilatie en het sanitair. In Ternat nam het ook de elektriciteit voor haar rekening.

Momenteel wordt meegewerkt aan de renovatie van het Koninklijk Atheneum van Koekelberg, waarvan de oplevering is voorzien voor februari 2018. SPIE voert er de verwarmings- en ventilatiewerken uit.

Door mee te werken aan het project ‘Scholen van Morgen’ positioneert dit bedrijf zich eens te meer als een onderneming die bekommerd is om het leefmilieu en de mens.