Eneco heeft Eni België overgenomen

Beide partijen tekenden een overeenkomst waardoor Eneco volledig eigenaar wordt van Eni België. Beide bedrijven versterken elkaar op het vlak van innovatieve en duurzame energiediensten.

Trefwoorden: #Eneco, #energie, #Eni België, #overname, #windmolen

Lees verder

Techniek

( Foto: Eneco )

ENGINEERINGNET.BE - Door deze overname zet Eneco een belangrijke stap in haar ambitie om de Belgische energievoorziening nog verder te verduurzamen. Het laat het bedrijf ook toe om nog meer te investeren in lokale wind- en zonne-energie.

Het energiebedrijf voert sinds haar start op de Belgische markt, in augustus 2011, een duurzame strategie. Het bedrijf slaagde er in 2016 als echt groene leverancier in om alle elektriciteit voor de particuliere klanten zelf op te wekken met Belgische wind en zon.

Als deel van de overeenkomst worden ook drie windmolens van Eni België overgenomen. Het is de bedoeling om onder de naam Eneco uit te groeien tot een duurzame, innovatieve energiespeler met impact, waarbij de krachten van beide bedrijven gebundeld worden.

Voor de klanten van de beide bedrijven verandert er voorlopig niets: de contractvoorwaarden en tarieven worden niet beïnvloed door deze overeenkomst. Op termijn verandert voor de Eni-klanten wel de merknaam naar Eneco.

Deze transactie wordt volledig afgerond nadat alle autoriteiten hun goedkeuring hebben gegeven. Er werden geen financiële details vrijgegeven.