Kristian Vandenhoudt verkozen tot HR Manager van het Jaar

Tijdens de 28ste HRM Night werd Kristian Vandenhoudt van Atlas Copco verkozen tot HR Manager van het Jaar. De award geldt als bekroning voor zijn jarenlange inzet als HR professional.

Trefwoorden: #Atlas Copco, #HR, #HR manager, #HRM Night, #human resources, #Kristian Vandenhoudt

Lees verder

HR

( Foto: © Peoplesphere )

ENGINEERINGNET.BE - Vorige week vond de 28ste Human Resource Management Night plaats in Autoworld in Brussel, de jaarlijkse hoogmis van de HR wereld. Tijdens dit event worden drie prijzen uitgereikt: HR Team, Young HR Talent en HR Manager van het Jaar.

Die laatste prijs ging dit jaar naar Kristian Vandenhoudt, Vice President HR bij Atlas Copco. Hij nam het op tegen Bart Lambrechts (Carglass) en Frédéric Nolf (IBA).

Als HR professional heeft Vandenhoudt de sector zien evolueren en zelf steeds gepleit voor een meer business critical invulling van de HR Managers rol. Toch relativeert hij het belang van zijn persoonlijke overwinning.

Vandenhoudt: “Ik zie deze prijs vooral als een erkenning voor Atlas Copco en het belang dat het management daar aan HR hecht.”

Volgens Vandenhoudt gaat de sector al veel te lang gebukt onder een oubollig imago, met een conservatieve en productgeoriënteerde visie op HR. Het is dan ook tijd voor een nieuwe generatie van professionals die tegen de stroom in durven gaan om HR op de kaart te zetten.

Vandenhoudt: “Ik merk dat niet alleen bij ons, maar ook bij andere bedrijven. HR evolueert naar een echte 'service provider' die een cruciaal onderdeel vormt van elke bedrijf. Als HR Manager probeer ik me daar telkens opnieuw voor in te zetten en laat me daarbij ook inspireren door marketingprincipes.”