• 05/04/2017

'Wij stomen het netwerk klaar voor de toekomst'

Als ingenieur sta je bij Telenet steeds met één been in de toekomst. Je bouwt mee aan het glasvezelnetwerk en maakt zo de technologische ontwikkelingen van morgen mogelijk.

Trefwoorden: #glasvezel, #glasvezelnetwerk, #ingenieur, #netwerk, #netwerk engineer, #Telenet, #vacatures

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Razendsnel en zonder haperingen surfen. Digitale televisie kijken op meerdere toestellen tegelijk. Voordelig bellen met je vrienden vanuit elke godvergeten plek in het land.

Het is mogelijk dankzij het werk van telecomingenieur Christoph Van Nuffelen en zijn team. Voor Telenet monitoren zij dag en nacht de 10.000 kilometer aan glasvezelkabels die in onze grond zitten.

Bandbreedte uitbreiden
Met dat werk staan ze aan de wieg van de digitale toekomst in Belgie. Want alle toepassingen die er de volgende jaren bijkomen, zullen op dit netwerk steunen, vertelt Christoph. Aan ons om ervoor te zorgen dat er voldoende bandbreedte beschikbaar is.

Zijn de glasvezels in een straat bijna allemaal in gebruik zijn, dan komen de collegas van het Fiber-team in actie. Ze tekenen de plannen uit, voeren een impactanalyse uit en coördineren de uitvoering van de werken. Veel werk kunnen we vanop afstand opvolgen. Maar bij complexe uitbreidingsdossiers gaan we wel altijd ter plaatste kijken. Om de beste oplossing te kunnen voorstellen.

Ook bij breuken in het netwerk - door bijvoorbeeld graafwerken - spelen Christoph en zijn team een cruciale rol. Zij zijn het die trachten te achterhalen waar het probleem precies zit en die de aannemers aansturen. En reken maar dat de adrenaline dan door je lijft giert.

Je wil niets anders dan dat probleem zo snel mogelijk oplossen, zodat de impact voor de klant beperkt is. Op die momenten voel je de enorme solidariteit onder de collegas. Je weet dat je op hen kunt rekenen.

Uitdagende plek voor starters
Toegegeven, aan de job beginnen doe je niet in 1, 2, 3. Het vraagt enige tijd om alle tools en methodologieen te leren kennen. Maar bij Telenet krijg je alle ondersteuning. Opleiding zit echt in het DNA van dit bedrijf.

Daarom ook vind ik dit een uitdagende plek voor beginnende ingenieurs, zegt Christoph. Je krijgt de kans om een specialisatie op te bouwen, komt terecht in een geolied team en je weet dat er dankzij jou nieuwe digitale ontwikkelingen mogelijk worden. Een prikkelende gedachte, al zeg ik het zelf.


Heb jij ook interesse in het Young Graduates-programma van Telenet?
Surf snel naar: www2.telenet.be/nl/jobs/young-graduate/

Voor meer informatie:
Telenet BVBA
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen

Lees méér over: TelenetBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.