LRM investeert 250.000 euro in fietsleasing-bedrijf

Team Cyclis is als leasemaatschappij voor fietsen in volle expansie. De Limburgse investeringsmaatschappij LRM ondersteunt hun groei met een investering van 250.000 euro.

Trefwoorden: #bedrijfsfiets, #fietsleasing, #investering, #LRM, #startup, #Team Cyclis

Lees verder

Techniek

( Foto: LimburgStartUp )

ENGINEERINGNET.BE - Duurzame mobiliteit is een topic dat steeds meer aandacht krijgt, ook vanwege de overheid. Het segment van de E-bikes is het snelst groeiende segment in de fietsindustrie.

Deze high-end fietsen zorgen ervoor dat een verplaatsing met de fiets meer en meer een alternatief kan zijn voor een verplaatsing met de wagen. E-bikes laten toe om vlot en niet gehinderd door files op de bestemming te geraken zonder helemaal bezweet te zijn. Nochtans zijn dit soort fietsen vrij duur.

Team Cyclis speelt hier op in door fietsen op een fiscaalvriendelijke manier tegen een maandelijkse vergoeding ter beschikking te stellen. Werknemers van bedrijven kunnen op die manier tot 50% besparen ten opzichte van de gewone aankoop van een fiets.

Naast elektrische fietsen worden ook gewone stadsfietsen, racefietsen, mountainbikes, … aangeboden. Op het einde van het leasingcontract heeft de werknemer/werkgever de optie om de fiets over te kopen aan de restwaarde.

Bedrijven die hun mobiliteit wensen te vergroenen, geven werknemers steeds vaker de keuze om een deel van hun mobiliteitsbudget te gebruiken voor het leasen van een bedrijfsfiets.

Bedrijven nemen fietsleasing ook almaar vaker op als onderdeel in een cafetariaplan of het maakt deel uit van de variabele verloning.

Waar Team Cyclis een jaar geleden zo’n 175 fietsen onder contract had, is dat aantal ondertussen opgelopen tot bijna 700.