Boskalis verwerft contract voor baggeren toegangskanaal van Indiase haven

Het gaat om het verdiepen en verbreden van het toegangskanaal naar de Jawaharlal Nehru Port in Mumbai, wat met baggermaatschappij Jan De Nul wordt uitgevoerd voor 250 miljoen euro.

Trefwoorden: #baggeren, #Boskalis, #haven, #India, #Jan De Nul, #Jawaharlal Nehru Port

Lees verder

Techniek

( Foto: Boskalis )

ENGINEERINGNET.NL - Jawaharlal Nehru Port is de grootste containerhaven van India en kan na afronding van het project grotere containerschepen ontvangen. In de komende weken gaan de werkzaamheden van start. Het project zal binnen twee jaar afgerond zijn.

De opdracht is verstrekt door havenexploitant Jawaharlal Nehru Port Trust. Beide baggermaatschappijen, die in een joint venture opereren, nemen elk een aandeel van 50% voor hun rekening.

De te baggeren gebieden omvatten het 35,5 kilometer lange toegangskanaal, alsmede diverse draaikommen en ankerplaatsen. In totaal zal ruim 40 miljoen kubieke meter zand, slib, klei en rotsgesteente worden verwijderd.

Voor dit project zal een jumbo sleephopperzuiger worden ingezet, in combinatie met een jumbo snijkopzuiger en een grote backhoe dredger.

De Jan De Nul Group is een Luxemburgs bedrijf en één van de grootste baggermaatschappijen ter wereld. De groep heeft ook in België een groot kantoor, namelijk in Hofstade (Aalst).

De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren, die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit project wordt gedreven door de toenemende wereldhandel.