• 10/04/2017

Studiemiddag Innovatie in Onderhoud - uitnodiging

Op vrijdag 2 juni 2017 organiseren SBM en Stork een studiemiddag in Gent. U kan uw visie op onderhoud scherpstellen tijdens ‘Innovatie in Onderhoud’ (editie 3).

Trefwoorden: #Innovatie in Onderhoud, #maintenance, #onderhoud, #opleiding, #SBM, #Studiemiddag

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Dit seminarie is er voor iedereen die betrokken is bij onderhoud en asset management. Wat u leert is toepasbaar in ieder bedrijf.

Omschrijving
Studiemiddag voor onderhoud- en asset management professionals:
Verdiep u in drie innovatieve methodes:

  • Hoe toegankelijk zijn data: ecosysteem voor slim beheer van assets
  • Competentiemanagement binnen de onderhoudsdienst
  • De inzetbaarheid van drones

Programma

  • Vanaf 8u verwelkomen wij u met koffie
  • 8u30 - 9u30: Hoe toegankelijk zijn data: ecosysteem voor slim beheer van assets
    Jan Ceulemans en Patrick Martens, Senior Consultants Stork
  • 9u30 - 10u30: Competentiemanagement binnen de onderhoudsdienst
    Kürt Demurie, Verantwoordelijk voor Business Development SBM Industrial Services
  • 10u30 - 11u: Koffiepauze
  • 11u - 12u: De inzetbaarheid van drones
    Jochen Walschaers, Head of drone department BAFA
  • 12u - 13u: Lunch
  • 13u - 14u30: Demo betreffende de inzetbaarheid van een drone

Meer info over de 3 thema’s:

  1. Hoe toegankelijk zijn data: ecosysteem voor slim beheer van assets
    In het ecosysteem van elke installatie hebben we een constructeur, een operator en een onderhouder. Elk van deze drie spelers genereert voortdurend nieuwe informatie over de installatie. Die informatie is vaak zeer waardevol voor de andere spelers om de prestaties van nieuwe en bestaande installaties stelselmatig te verbeteren. Toch zien we in de praktijk dat gegevens eerder zelden en fragmentarisch tussen partijen gedeeld worden.

    Hoe verbind je constructeur, operator en onderhouder op een manier dat informatie wél doorstroomt?

    Stork werkt mee aan de ontwikkeling van het zogenaamde Asset Intelligence Network (AIN). Het AIN is een platform voor gegevens- en informatie- uitwisseling binnen het asset-ecosysteem.

    Jan Ceulemans en Patrick Martens, Senior Consultants bij Stork, nemen U mee in de wereld van AIN, en de mogelijkheden die hierdoor ontstaan, nu en in de zeer nabije toekomst.

  2. Competentiemanagement binnen de onderhoudsdienst
    Een objectief beeld van het kennen en het kunnen van uw technische medewerker(s) is een belangrijk ijkpunt voor het ontwikkelingsproces van de technische skills. Wat is er in huis? Wat zijn de sterke en de minder sterke competenties? In welke vakgebieden situeert zich de kennis? Waar zit er potentieel?

    Antwoorden op deze en andere vragen, geven inzicht en richting. Er wordt gepeild naar verschillende kernen van het technisch profiel van uw medewerker. Door de testen te combineren worden de correlaties zichtbaar tussen wat de medewerker denkt over zijn huidige competenties, zijn reële kennis en zijn effectieve vaardigheden. De kracht van de testing zit hem in het unieke concept dat kan aangepast worden aan de noden van het bedrijf.

    Kürt Demurie heeft een ruime ervaring binnen een productieomgeving en is momenteel verantwoordelijk voor Business Development binnen SBM Industrial Services.

  3. De inzetbaarheid van drones
    Het is een duidelijk understatement te betogen dat drones "nuttig" zijn bij professionele activiteiten. Momenteel zijn andere trefwoorden zoals onmisbaar, snel, budgetvriendelijk, veilig en flexibel meer aan de orde in zowat alle sectoren van het beroepslandschap.

    Landbouw, media, energie, immobiliën, wetenschap, logistiek, beveiliging en productie zijn slechts enkele voorbeelden hiervan waarbij drones een brede waaier aan faciliteiten bieden bij controle en onderhoud van gebouwen, installaties en materieel (vast/ mobiel).

    Het technisch toepassingsgebied is immens met o.a. controle van lasnaden, bouten en het detecteren van scheuren, corrosie, koudebruggen, enz.

    De "drone-potentie" is enorm. You ain't seen nothing yet!

    Jochen Walschaers, Head of drone department BAFA.

Voor wie is deze opleiding bestemd
onderhoudsmanagers, assetmanagers

Voorkennis
actief in onderhouds- of assetmanagement

Praktische informatie:
Prijs: € 250.00 (excl. BTW)
Waar: Gent, vrijdag 2 juni 2017
Organisatie: SBM ism Stork

Schrijf in via deze link !

Voor meer informatie:
SBM
Oostnieuwkerkesteenweg 111 - B-8800 Roeselare
+32 (0)50 40 30 90 - Myriam.Vlieghe@sbmopleidingen.be



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.