Vermilion stopt gasproductie Langezwaag-3 put

Vermilion is gestopt met de productie van aardgas vanuit de Langezwaag-3 put in het gasveld Langezwaag, nadat Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) een last onder dwangsom had opgelegd.

Trefwoorden: #boringen, #gasboring, #gasvelden, #Staatstoezicht op de Mijnen, #Vermillion

Lees verder

Techniek

( Foto: Vermillion )

ENGINEERINGNET.NL - In een reactie laat Vermilion weten teleurgesteld te zijn over de beslissing van SodM om de productie uit deze put te moeten opschorten. Dit besluit gaat alleen over de productie van de put Langezwaag 3. De productie van de andere twee putten in het gasveld Langezwaag wordt voortgezet.

Op het moment van de vooraankondiging van het voornemen tot opleggen van een last onder dwangsom was de reden hiervoor niet duidelijk. In een toelichting verschafte SodM deze duidelijkheid. Dat is niet alleen belangrijk voor de lokale en regionale overheden en de burgers in de betrokken omgeving, maar ook voor Nederlandse bedrijven die op het Nederlandse vasteland aardgas produceren.

In deze toelichting maakt SodM een einde aan de onduidelijke situatie rond de instemming met winningsplannen door de minister van Economische Zaken.