Bestelling 9 volledig elektrische bussen voor Amersfoort en Almere

Syntus plaatst order bij Chinese busproducent BYD voor de levering tegen eind dit jaar van negen elektrisch aangedreven stadsbussen voor Amersfoort en Almere.

Trefwoorden: #busconcessie, #BYD, #elektrisch aangedreven stadsbus, #Syntus

Lees verder

Techniek

( Foto: BYD )

ENGINEERINGNET.NL - Twee bussen gaan rijden in Amersfoort onder het bestaande Syntus-contract ‘busconcessie provincie Utrecht’, de overige zeven bussen gaan rijden in de nieuwe concessie Almere. Voor beide steden is het de eerste keer dat er elektrische bussen zullen worden ingezet.

Syntus, onderdeel van Keolis Group, plaatste onlangs de order voor negen elektrische 12-meter bussen van BYD. De driedeurs bussen zullen in december 2017 instromen, bij de start van de nieuwe dienstregeling in de provincie Utrecht én de start van de nieuwe Syntus-concessie in Almere.

Het vervoerscontract voor de busconcessie provincie Utrecht is ingegaan in december 2016 en heeft een looptijd van zeven jaar. Voor Almere is een tienjarig contract gegund door de opdrachtgever.

Als voorloper op de instroom van deze elektrische bussen, worden dit voorjaar twee demobussen ingezet in de stad Amersfoort. Deze bussen zullen hier dienst doen tot de nieuwe bussen worden geleverd.


Op de foto: Isbrand Ho, managing director van BYD Europe en Cees Anker, algemeen directeur van Syntus.