GE rondt overname Deense rotorenbouwer LM Wind Power af

GE meldt de acquisitie van LM Wind Power te hebben afgerond. Via deze Deense producent van rotorbladen voor de windindustrie haalt GE gespecialiseerde ontwerpkennis in eigen huis.

Trefwoorden: #general electric, #LM Wind Power, #pecresse, #Renewable, #windenergie

Lees verder

Techniek

( Foto: GE )

ENGINEERINGNET.BE - GE bereikte in oktober 2016 een overeenkomst met de in Londen gevestigde financiële speler Doughty Hanson voor de overname van LM Wind Power voor 1,5 miljard euro. De Europese Unie, de Verenigde Staten, China en Brazilië hebben nu de transactie goedgekeurd, meldt het Amerikaanse concern.

Jérôme Pécresse, President en CEO GE Renewable Energy: “Onze windturbine business is het snelst groeiende segment in energieopwekking. Met LM’s technologie en bladenontwikkeling zijn we in staat om de prestaties van onze windturbines te verbeteren, de kosten van elektriciteit te verlagen en de waarde voor onze klanten te verhogen.” Maar wat vooral belangrijk is: via de acquisitie kan GE vanaf nu zelf instaan voor het ontwerp en de ontwikkeling van bladen voor windmolens, iets waarvoor het tot nu afhankelijk was van externe leveranciers.

"LM Wind Power zal bladen blijven leveren aan de rest van de windindustrie", stelt GE de bestaande klanten van LM Wind Power - lees de concurrenten van GE - gerust. "Er zijn protocollen opgesteld en veiligheidsmaatregelen ingericht om vertrouwelijke klantdata te beschermen".

GE steekt zijn hoge ambities in hernieuwbare energie niet onder stoelen of banken. Zo leverde het in het afgelopen jaar het eerste offshore windpark in de VS op (project samen met LM), won het zijn eerste offshore project in China en lanceerde het zijn eerste onshore digitale windpark en hydrofabriek.


(BB)