Hamme bespaart dankzij ledverlichting

De gemeente Hamme heeft een grote vernieuwingsoperatie achter de rug waarbij oude openbare verlichting werd vervangen door moderne leds. Dit zorgt voor een fikse besparing.

Trefwoorden: #besparing, #Eandis, #Hamme, #LED, #LED-verlichting, #openbare verlichting

Lees verder

Nieuws

( Foto: Eandis )

ENGINEERINGNET.BE - In totaal werden 47 oude toestellen gesloopt in de Damstraat, de Burgemeester Lemmensstraat en het Dorp. Zij kregen telkens een milieu- en gebruiksvriendelijke ledvariant.

Door deze investering realiseert Hamme een verbruiksdaling van maar liefst 65%. Voor de uitvoering van deze werken kon de gemeente rekenen op de expertise van Eandis, dat zorgde voor een snelle uitvoering.

De vernieuwing kadert in het ‘masterplan openbare verlichting’ dat Hamme heeft uitgewerkt in nauwe samenwerking met de netbeheerder. Openbare verlichting speelt een belangrijke rol voor de veiligheid, leefbaarheid en aantrekkelijkheid van elke publieke ruimte.

Ze neemt ook een groot deel van het elektriciteitsverbruik van elke stad of gemeente voor haar rekening. Door de opmaak van een masterplan voor openbare verlichting legde Hamme juiste beleidskeuzes vast voor een termijn van vijf jaar.

Schepen Koen Mettepenningen (Openbare werken, Verkeer en Mobiliteit): ‘De combinatie van het milieuvriendelijke aspect, duurzaamheid en veiligheid lagen aan de basis van onze keuze voor leds.’


Op de foto (v.l.n.r.): Johan Maes (Eandis) en Koen Mettepenningen