Afvaltransport over water steeds populairder

Het fileprobleem treft ook de afval- en recyclagesector. Daarom kiezen steeds meer bedrijven om de ingezamelde afvalstoffen, grond en circulaire materialen via de waterwegen te vervoeren.

Trefwoorden: #afvaltransport, #binnenvaart, #Go4Circle, #recycleren

Lees verder

Nieuws

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.BE - Nergens in Europa is het fileprobleem groter dan in België. Dat is niet alleen slecht voor onze economie (denk aan alle verloren werkuren), maar ook voor onze luchtkwaliteit.

Dit kan opgelost worden door anders te gaan transporteren, zoals bijvoorbeeld over water. Een keuze die op steeds meer bijval kan rekenen in de afval- en recyclagesector.

Momenteel transporteert de sector al zo’n 4 miljoen ton afval via de binnenvaart, maar het doel is om dit op vijf jaar tijd te verdubbelen. De sector ziet verschillende opportuniteiten.

Werner Annaert, algemeen directeur Go4Circle: “We zouden graag meer afval van over de grenzen via de havens willen aanvoeren, zodat we dat in onze installaties kunnen omvormen tot nieuwe grondstoffen of circulaire materialen

De overheid heeft de laatste jaren al heel wat incentives gelanceerd om watertransport aantrekkelijk te maken, ook voor de afvalsector. Als ze die lijn nog zouden doortrekken, kunnen we vanuit onze sector nog meer vrachtwagens van onze wegen houden.”