Ontmanteling eerste vliegtuig door AELS in Twente

Het bedrijf verwelkomt het eerste vliegtuig voor deassemblage op Twente Airport, een Airbus A340-300, wat tegelijk het grootste project ooit voor de vliegtuigsloper wordt.

Trefwoorden: #AELS, #Airbus, #ontmanteling vliegtuig, #Twente Airport

Lees verder

Techniek

( Foto: AELS )

ENGINEERINGNET.NL - De Airbus A340-300 is twintig jaar oud. In haar vlieghistorie heeft ze eerst voor Austrian Airlines gevlogen en de laatste jaren voor Swiss International Airlines, die ook de laatste vlucht zal uitvoeren.

Na aankomst op Twente Airport wordt gestart met deassemblage. Eerst worden de motoren verwijderd, vervolgens andere herbruikbare onderdelen. Als alle herbruikbare onderdelen zijn verwijderd, zal dat wat overblijft worden gerecycled.

Dit betreft onder meer de cockpit, die door simulatorbouwer MPS zal worden gebruikt om een A330-simulator te ontwikkelen. Het project neemt in totaal zo’n drie maanden in beslag.

Voor AELS (Aircraft End of Life Solutions) is dit het eerste deassemblageproject op Twente Airport. Voor de ontmanteling heeft AELS een technisch team met zoveel mogelijk mensen uit de regio samengesteld, dat de uitvoerende werkzaamheden gaat doen.