DEME haalt meerdere Afrikaanse contracten binnen

DEME haalde opnieuw een reeks contracten binnen voor een totale waarde van ongeveer 125 miljoen euro. De projecten bevinden zich in Angola, Benin, Ghana, Ivoorkust, Liberia en Nigeria.

Trefwoorden: #Afrika, #baggeren, #DEME, #haven

Lees verder

Techniek

( Foto: DEME )

ENGINEERINGNET.BE - In Angola kende Angola LNG een 5-jarig onderhouds­bagger­contract toe voor de gasterminal in Soyo. De werken vangen midden juni 2017 aan.

In Benin werd een contract gewonnen voor kustbeschermingswerken aan de kustlijn van Cotonou. Er zal onder meer zandsuppletie worden uitgevoerd voor een totaalvolume van 1,5 miljoen m³, alsook de aanleg van oeverbescherming en golfbrekers.

In Ghana gaat het bedrijf meewerken aan de uitbreiding van de haven van Tema. De grootste zeehaven van Ghana, uitgebaat door Meridian Port Services (MPS), wordt verder uitgebouwd om grotere containerschepen te laten aanmeren en de vrachtafhandeling en capaciteit verder te optimaliseren. Een deel van het uitbreidingsproject omvat bagger- en landwinningswerken van om en bij de 3 miljoen m³. De start van de werken is gepland voor eind mei 2017.

In Ivoorkust werd een contract toegekend voor onderhoudsbaggerwerken in de haven van Abidjan. In Liberia gaat het onderhoudsbaggerwerken uitvoeren in de Freeport van Liberia. Het contract werd toegekend door de National Ports Authority van Liberia.

In Nigeria werd een contract binnengehaald voor het Maiyegun Waterfront-project in Lagos. Er moet er zo’n 600.000 m³ land opgespoten worden om het huidige niveau van een bestaand strand te verhogen. Er komen nieuwe wooneenheden, een commercieel centrum en vrijetijdsvoorzieningen aan het Maiyegun Waterfront.