Umicore investeert 300 miljoen euro in extra productie kathodematerialen

Umicore gaat 300 miljoen euro investeren tussen 2017 en 2019 om de productie voor NMC-kathodematerialen (nikkel-mangaan-kobalt) voor herlaadbare lithium-ion batterijen verder uit te breiden.

Trefwoorden: #elektrische wagens, #herlaadbare lithium-ion batterij, #hybride wagens, #investering, #kathodemateriaal, #NMC-kathodematerialen, #Umicore

Lees verder

Techniek

( Foto: Umicore )

ENGINEERINGNET.BE - NMC is de kathode­materiaal­technologie bij uitstek voor herlaadbare batterijen gebruikt in elektrische en hybride wagens en de wereldwijde vraag neemt snel toe.

De vraag naar NMC-materialen groeit aan een aanzienlijk sneller tempo dan de markt en de capaciteitsuitbreiding zal Umicore toelaten om aan de toenemende vraag van haar klanten te voldoen.

De investering zal het bedrijf ook in staat stellen om de groeiende vraag naar haar gepatenteerde high energy LCO-kathodematerialen (lithiumkobaltiet) gebruikt in consumentenelektronica, te beantwoorden.

Het programma omvat verdere investeringen in Cheonan (Zuid-Korea) en Jiangmen (China) waarbij de eerste productielijnen naar verwachting in gebruik zullen genomen worden vanaf de tweede helft van 2018.

Samen met de investering van 160 miljoen euro die vorig jaar werd aangekondigd, zal dit leiden tot een meer dan verzesvoudiging van de totale capaciteit tegen 2020 in vergelijking met 2015.

Deze NMC-kathodematerialen spelen een sleutelrol in batterijtechnologie wat betreft het verbeteren van het rijbereik en het terugdringen van de totale eigendomskost van elektrische voertuigen.