GBM Works wint Philips Innovation Award 2017

De Delftse studentenstart-up ontving een prijs van 50.000 euro voor het verder ontwikkelen van een nieuwe methode om op zee te heien met nauwelijks schadelijke geluidsoverlast.

Trefwoorden: #fluisterstil heien, #GBM Works, #heien, #Level Diagnostics, #Philips Innovation Award, #Rough Diamond League, #Somnox, #start-up, #studenten

Lees verder

Techniek

( Foto: Philips Innovation Award )

ENGINEERINGNET.NL - Twee Delftse studenten hebben als afstudeerproject een techniek ontwikkeld om fluisterstil te heien op zee, zodat vissen en zeezoogdieren niet verstoord worden.

Vervolgens hebben zij hiervoor het bedrijf GBM Works opgezet. Doel is om de methode binnenkort te testen op de Maasvlakte.

Acht startende bedrijven van studenten streden gisteravond om de Philips Innovation Award in de Rotterdamse Schouwburg.

De publieksprijs was voor Somnox. Deze Delfse start-up brengt een knuffelbare robot op de markt die mensen helpt in slaap te vallen. Het bedrijf werkt met Auping samen om de robot te lanceren.

De zogenoemde Rough Diamond League werd gewonnen door Level Diagnostics. Dit bedrijf heeft een chip ontwikkeld, dat aan de hand van één druppel bloed kan bepalen of er sprake is van een bacteriële of virale infectie.