HARDT Global Mobility en BAM gaan samen hyperloop-testfaciliteit realiseren

HARDT Global Mobility gaat een partnerschap aan met het Europese bouwconcern BAM om de eerste hyperloop-testfaciliteit in Europa te realiseren en deze technologie verder te ontwikkelen.

Trefwoorden: #BAM, #Elon Musk, #HARDT Global Mobility, #hyperloop, #Hyperloop Pod Competition, #personenvervoer, #SpaceX, #testfaciliteit

Lees verder

Techniek

( Foto: BAM )

ENGINEERINGNET.NL - Voorafgaand aan dit partnerschap heeft BAM samen met HARDT Global Mobility eerst een economische haalbaarheidsstudie gedaan voor een hyperloop op het traject van de Zuiderzeelijn.

De resultaten van dit onderzoek gaven de doorslag om met elkaar samen te willen werken. De samenwerking betreft een testfaciliteit met een lengte van dertig meter. Dit is voldoende om op lage snelheid de meest kritische systemen van de hyperloop te kunnen testen.

Tim Houter, CEO van HARDT Global Mobility: ’Dankzij de samenwerking met BAM wordt de eerste hyperloop-testfaciliteit in Europa gerealiseerd, waardoor we veel kunnen leren over de nieuwe technologieën.’

‘Het is ons doel om binnen vier jaar een volledig operationeel testtraject van meerdere kilometers te hebben gerealiseerd. De ervaring die deze eerste testfaciliteit ons geeft, draagt enorm bij aan deze ontwikkeling om in de nabije toekomst daadwerkelijk hyperloop- netwerken te kunnen aanleggen.’

De hyperloop is het antwoord van Elon Musk op de wens voor snel, duurzaam, veilig en betrouwbaar transport. Met een snelheid van 1.080 km/u kunnen personen en goederen door buizen met daarin een zeer lage luchtdruk reizen.

Dat maakt het vervoer energiezuiniger en efficiënter dan vervoer met bijvoorbeeld het vliegtuig en de trein. Om de ontwikkeling van de hyperloop te stimuleren, organiseerde Musk via zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX de ‘Hyperloop Pod Competition’.

De oprichters van HARDT Global Mobility behoren tot de winnaars van deze internationale wedstrijd, waarvan de finale begin dit jaar heeft plaatsgevonden in Los Angeles.