Healthy Aging-project wint Ralf Raue Award

Het Euregionale Healthy Aging-project heeft de Ralf Raue Award ter waarde van 1.500 euro in de wacht gesleept. De uitreiking vond plaats op de Biomedica Summit in Eindhoven.

Trefwoorden: #BIOMED, #Biomedica Summit, #Healthy Aging, #Interreg-project, #Ralf Raue Award, #UHasselt

Lees verder

research

ENGINEERINGNET.BE - Binnen het Interreg-project Healthy Aging - A Euregional Opportunity slaan universiteiten (onder meer de UHasselt), ziekenhuizen en bedrijven uit de Euregio Maas-Rijn de handen in elkaar om immuunveroudering vroeger op te sporen, zodat dit proces voorkomen of geremd kan worden.

Het project loopt nog tot 2018 en wordt (financieel) mee ondersteund door Interreg Euregio Maas-Rijn en Provincie Limburg.

Prof. dr. Niels Hellings, directeur van het Biomedisch Onderzoeksinstituut (BIOMED) van de UHasselt: “Met de vergrijzingsgolf zie je ook een opmars van chronische ziekten: cardiovasculaire aandoeningen, astma, MS, reuma… Aan de basis van zulke ziekten ligt een verkeerd functionerend immuunsysteem dat bovendien sneller veroudert.”

De Ralf Raue Award werd dit jaar voor het eerst uitgereikt op Biomedica, een internationaal congres waar onderzoekers, ondernemers, patiënten en zorggebruikers elkaar ontmoeten voor lezingen, sessies en debatten.


(bron en foto: UHasselt)

Het project ‘Healthy Aging - A Euregional Opportunity’ is een samenwerking tussen het Biomedisch Onderzoeksinstituut (BIOMED/UHasselt), Maastrichts Universitair Medisch Centrum (MUMC+), Université de Liège (Luik), Universitätsklinikum Aachen (UKA), MonaCell, GlycoCheck, pTT, Curador, Phacobel en imec.

Het project wordt gerealiseerd met de financiële steun van Interreg Euregio Maas-Rijn (Europa), de Provincie Limburg (België en Nederland), het Waals Gewest en Land Nordrhein-Westfalen.