Kuijpers en hello energy samen voor verbetering energieprestaties

Kuijpers en hello energy gaan samenwerken om organisaties meer energiebewust en energiezuinig te maken, door de energieprestaties van gebouwen te visualiseren en inzichtelijk te maken.

Trefwoorden: #CO2-uitstoot, #energieprestatie, #gebouwenbeheer, #hello energy, #Kuijpers, #restwarmte

Lees verder

Techniek

( Foto: Kuijpers )

ENGINEERINGNET.NL - Energiemanagement is onmisbaar bij het treffen van maatregelen om duurzaam te ondernemen. Inzicht in het energieverbruik geeft aanknopingspunten om verder te verbeteren en te verduurzamen. Goede technische oplossingen zijn daarbij een must.

Waar hello energy de duurzaamheidsprestaties van gebouwen letterlijk zichtbaar maakt voor gebruikers en bezoekers, realiseert Kuijpers toekomstbestendige installaties en innovatieve oplossingen.

Bob Bloemers, manager duurzame energie bij Kuijpers: “Door onze handen ineen te slaan, ondersteunen we organisaties op hun weg naar een energiezuiniger gebouw. De data die hello energy verzamelt en visualiseert, gebruiken wij om besparingspotentieel in kaart te brengen en concrete energie­besparings­maatregelen te treffen.”

Bij museum De Hermitage in Amsterdam werd bijvoorbeeld al een analyse uitgevoerd. Het bleek dat zij veel warmte vernietigden. Voor dit probleem werd een slimme oplossing gevonden. Met deze restwarmte worden nu de kassen van de 450 meter verderop gelegen Hortus Botanicus verwarmd.

hello energy vertaalt ingewikkelde data in begrijpelijke en leuke energieverhalen en vertaalt de techniek van het gebouw naar de taal van de gebruikers en bezoekers. Dat zorgt voor draagvlak en bewustwording, waardoor gebruikers en bezoekers nog meer worden betrokken bij duurzaamheid.