Belfius Smart Awards 2016 bekend gemaakt

Voor een publiek van meer dan 400 deskundigen en genodigden uit de bedrijfswereld, de lokale sector, het onderwijs en de gezondheidszorg werden in Brussel de Belfius Smart Awards 2016.

Trefwoorden: #afvalverwerking, #Belfius, #Belfius Smart Awards, #CO2-uitstoot, #MIROM, #Orbix, #Smart award, #smart city

Lees verder

Nieuws

( Foto: Belfius )

ENGINEERINGNET.BE - Bij de ondernemingen ging de Belfius Smart Company Award in de categorie <10 miljoen euro omzet naar het Genkse bedrijf Orbix voor zijn carbonatatieproces waarmee waarmee restmaterialen uit de staalproductie en CO2 kunnen worden omgezet in hoogwaardige klinkers, stenen en tegels.

In de categorie = 10 miljoen euro omzet won het plaatselijke afvalverwerkende bedrijf MIROM voor de uitbreiding van het warmtenet van Roeselare waarvan het volledige ondergrondse tracé tegen het einde van het jaar 19 kilometer lang zal worden.

De drie andere laureaten waren de Stad Waver (Smart Cities = 30.000 inwoners), het OCMW van Landen (Smart Cities < 30.000 inwoners) en de hogeschool Sint Lucas Antwerpen (Smart Care).

De Publieksprijs, die werd toegekend na een voor iedereen opengestelde elektronische stemming, werd uitgereikt aan de middelbare scholen Sint-Lodewijk, Mariagaard en Scheppersinstituut uit Wetteren voor het gezamenlijk bedenken en ontwikkelen van slimme oplossingen voor kinderen met een motorische beperking.

De ceremonie werd opgeluisterd door de aanwezigheid van Kathryn Myronuk, founding staff member aan de Singularity University (NASA Research Park, Silicon Valley). Zij deelde haar visie op de grote uitdagingen en technologische (r)evoluties in de komende jaren.

In totaal werden er niet minder dan 185 kandidaturen ingezonden, waarvan er 50 naar de finale gingen.