Decathlon plaatst windmolen en laadpalen voor elektrische auto’s

EDF Luminus en Decathlon hebben een overeenkomst ondertekend voor de bouw van een windmolen op de site van de winkel in Aarlen en de plaatsing van laadpalen voor elektrische wagens.

Trefwoorden: #Decathlon, #EDF Luminus, #elektrische auto, #groene energie, #laadpaal, #snelladen, #windmolen

Lees verder

Techniek

( Foto: EDF Luminus )

ENGINEERINGNET.BE - EDF Luminus heeft de eerste stappen gezet in de vergunningsaanvraag voor de bouw van een windmolen op de site van de Decathlon-winkel in Aarlen. Hij zou binnen de 2 jaar gebouwd kunnen worden.

De groene energie die door de windmolen geproduceerd wordt, zal door de winkel zelf verbruikt worden. Zo zal 87% van het elektriciteitsverbruik van de winkel lokaal en op duurzame wijze geproduceerd worden (windmolen + bestaande zonnepanelen). De overige geproduceerde energie die vanuit de windmolen komt, kan ter beschikking worden gesteld van hun andere winkels in België.

Het doel van deze samenwerking is om op een termijn van drie jaar laadpalen te installeren aan alle winkels van Decathlon in België. In de loop van de zomer worden snelle laadpalen van 50 KW geïnstalleerd op zes sites die vlakbij een autosnelweg liggen.

Op langere termijn (tegen midden 2018) worden op de overige sites universele, standaard laadpalen (22 KW) geïnstalleerd die geschikt zijn voor alle merken.

Deze overeenkomst kadert in de uitvoering van het project UNIT-E dat door de Europese Commissie en de constructeurs BMW, Renault en Nissan mee gefinancierd wordt. Dat project voorziet in de plaatsing van 300 snellaadstations op strategische plaatsen langs autosnelwegen in België, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk.