Toekenning SDE+ subsidie aan Zonnepark Apeldoorn

De realisatie van het Zonnepark Apeldoorn komt weer een stapje dichterbij nu bekend werd gemaakt dat de Nederlandse overheid een SDE+ subsidie heeft toegekend aan het zonnepark.

Trefwoorden: #Apeldoorn, #Encon, #energietransitie, #groene stroom, #Over Morgen, #SDE+ subsidie, #zonnepark

Lees verder

Techniek

( Foto: Zonnepark Apeldoorn )

ENGINEERINGNET.NL - De SDE+ subsidie is nodig om het Zonnepark Apeldoorn tot ontwikkeling te brengen. Met deze toekenning is een grote stap gezet om begin volgend jaar groene stroom op te wekken met circa 11.000 zonnepanelen voor ongeveer 800 huishoudens.

De komende tijd staat in het teken van contracten afronden – met banken, leveranciers, stroomafnemers en met gemeente de laatste puntjes op de i te zetten. Het zonnepark wordt ontwikkeld door Over Morgen en Encon. De twee bedrijven werken ook samen aan de ambities voor de nabij gelegen wijk Zuidbroek.

Erik Tissingh van Over Morgen: “De wens is om financiële deelname mogelijk te maken voor inwoners en bedrijven uit Apeldoorn om zo hun eigen groene stroom te kunnen opwekken.”

Over Morgen en Encon willen met de ontwikkeling van dit eenmalig, eigen zonnepark hun verantwoordelijkheid voor de energietransitie nemen en zelf het goede voorbeeld geven.