Green Team Twente wint Shell Eco Marathon in Londen

De waterstofauto van Green Team Twente won op het circuit in het Queen Elizabeth Olympic Park in hartje Londen de Urban Concept waterstofklasse, de ‘koningsklasse’ van de eco marathon.

Trefwoorden: #duurzaamheid, #Eco Shell Marathon, #Green Team Twente, #H2∞, #waterstof, #waterstofauto

Lees verder

research

ENGINEERINGNET.NL - De Twentse waterstofauto H28 (Infinity) reed een equivalent van 1 liter brandstof op 845 kilometer, een teamrecord en een nieuw Nederlands record.

Green Team Twente is het enige Nederlandse team dat eerste is geworden. Het Twentse team liet nummer twee La joliverie Polytech Nantes, al jaren een topteam, achter zich.

Tijdens de slotdag van de Eco Marathon leverden de 4.000 studenten uit dertig landen in verschillende klassen onder zware omstandigheden een boeiend gevecht op het snikhete circuit. De teams hadden twee dagen de tijd om een geldig resultaat naar te zetten. De laatste van de drie pogingen was het meest succesvol voor Green Team Twente.

De H28 kan op de energiehoeveelheid uit een reep Snickers drie uur rijden. De auto symboliseert de auto van de toekomst, in de categorie (waterstof) die volgens het team de meeste kans van slagen heeft in de auto-industrie.

Teamleider Vitto Bonnemayers: “We hebben de versnellingsbak van de waterstofauto aangepast, zodat er een optimale efficiëntie van 99.1% behaald kan worden. Daarmee zijn we in theorie in staat om van Enschede naar Genève te rijden met slechts één liter brandstof.

De H28 kent meer innovaties, zoals een op de Formule 1 geïnspireerd stuur. De bediening van alle functies in de auto, van gas geven tot de lichten, bevindt zich op dit stuur. Ook bouwde het team een systeem in om real-time de gegevens van alle onderdelen in de auto af te kunnen lezen.

Als klap op de vuurpijl won Green Team Twente ook nog eens de Communications Award (ter waarde van 2.500 euro) van het event. Volgens de jury heeft het team op een professionele, dynamische en humorvolle manier een uiterst succesvolle communicatiecampagne gevoerd op zowel social media als in traditionele media.


(bron en foto: Univesiteit Twente)

Over het team
Green Team Twente 2017 bestaat uit 19 studenten van verschillende disciplines. Het grootste deel studeert Electrical Engineering of Werktuigbouwkunde aan de UT, maar het team heeft ook studenten van de opleidingen Industrial Design, Advanced Technology, Technical Computer Science, Technische Natuurkunde en Technische Bedrijfskunde. Bij verschillende studies is het mogelijk de minor ‘Green Team Twente’ te volgen.