ENGIE neemt Sungevity International over

ENGIE heeft de overname van Sungevity International aangekondigd. Dit is een toonaangevend bedrijf in het leveren en installeren van zonne-energie-oplossingen.

Trefwoorden: #ENGIE, #ENGIE Electrabel, #overname, #Sungevity International, #zonne-energie, #zonnepanelen

Lees verder

Techniek

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.BE - De energiesector beleeft momenteel een ware revolutie waarin elektriciteitsproductie op basis van zon een essentiële rol speelt. Het gaat om een duurzame en rendabele energiebron, zelfs zonder subsidies.

ENGIE Electrabel startte in de zomer van 2016 al een samenwerking met Sungevity International met de lancering van haar zonne-energieaanbod op de Belgische residentiële markt. Op amper negen maanden werden reeds honderden installaties verkocht.

ENGIE gaat nu een stap verder door het geheel van de Europese activiteiten van de huidige eigenaar Solar Spectrum Holding LLC over te nemen. Sungevity International zal in een ondernemende dynamiek zelfstandig blijven opereren en de 90 werknemers behouden hun job.

Sungevity International is actief in Europa sinds 2012. Het bedrijf begon haar activiteiten in Nederland en telt momenteel duizenden zonne-installaties in Europa. Het wil de meest recente technologieën inzetten, die het best afgestemd zijn op de behoeften van haar klanten.