Vlaamse scriptieprijs winnen met STEM-onderzoek

De Vlaamse Scriptieprijs zoekt ieder jaar de sterkste bachelor- en masterproeven van het afgelopen jaar. Heb jij een interessante STEM-thesis, dan kan je nu inschrijven.

Trefwoorden: #eindwerk, #STEM, #technologie, #thesis, #Vlaamse Scriptieprijs

Lees verder

Opleiding

ENGINEERINGNET.BE - Dit academiejaar zullen er in Vlaanderen opnieuw duizenden jongeren afstuderen. Het wordt voor velen zwoegen en zweten om deze laatste horde te nemen. Maar niet zonder resultaat: Ieder jaar levert het weer een hoop sterke scripties op.

Om deze eindwerken niet te laten verkommeren binnen de muren van de hogeschool of universiteit kunnen studenten meedoen aan de Vlaamse Scriptieprijs. Deelnemers kunnen met deze wedstrijd tot 2.500 euro winnen en de thesis kan bovendien heel wat media-aandacht krijgen.

Deelnemen
Om mee te doen moeten studenten voor 2 oktober hun scriptie, samen met een vlot geschreven, journalistiek artikel van maximaal 1.000 woorden, uploaden via de website (zie link onderaan). Bij deelname wordt hun scriptie bovendien in de Vlaamse Scriptiebank gepubliceerd.

In die gratis raadpleegbare thesisbank wil Scriptie vzw excellente eindwerken toegankelijk maken voor het brede publiek. Bovendien promoot Scriptie vzw de werken bij de media met het oog op een publicatie.

STEM-onderzoek
Via de uitreiking van twee deelprijzen is er bijzondere aandacht voor eindwerken uit de zogenaamde STEM-opleidingen Science, Technology, Engineering en Mathematics.

Het populair-wetenschappelijke maandblad EOS gaat op zoek naar de beste scriptie in de exacte wetenschappen. De winnaar hiervan krijgt een prijs ter waarde van 1.000 euro, een Eos-abonnement voor zichzelf en voor een vriend en redactionele aandacht in het maandblad.

De technologiefederatie Agoria beloont de auteur van het sterkste technologische eindwerk met een 3D printer t.w.v. van 1.500 euro en een opleiding Self-Leadership aan Vlerick Business School t.w.v. 1750 euro.