Merrem & la Porte: waterzuivering, slib- en geurbehandeling

Merrem & la Porte werd in 1870 opgericht. Als dochter van de Merrem Group is het een gevestigde waarde op het gebied van afvalwaterzuivering, slib- en geurbehandeling.

Trefwoorden: #afvalwater, #afvalwaterzuivering, #geurbehandeling, #Merrem & la Porte, #slibbehandeling, #waterzuivering

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - “Vanuit onze vestigingen in Vilvoorde en Zaltbommel voorzien wij talloze nationale en internationale communale en industriële zuiveringen van onze producten en installaties,” aldus projectmanager Rudi Van Cauwenbergh.

Door middel van constructieve gesprekken en in onderbouwde samenspraak met onze klanten, zoeken onze projectingenieurs de meest economische en kwalitatieve oplossingen. Naast onze gekende en betrouwbare producten, is Merrem & la Porte ook steeds op zoek naar innoverende en/of aanvullende producten van hoge kwaliteit.

“Dankzij onze innovatieve systeemonderdelen hebben wij op nationaal en internationaal vlak naam gemaakt als specialist in waterzuiveringstechnieken. Deze ontwikkeling resulteert in de combinatie van nieuwe procestechnologieën en engineeringtechnieken.

Prioritair zijn de stijgende vereisten van de klant, zoals de vraag naar hoogwaardige kwaliteit, het verminderen van de exploitatie- en onderhoudskosten, klantvriendelijkheid, service alsook een snellere return on investment. In de geest van onze visie staan de tevredenheid en het vertrouwen van de klant dan ook centraal.”

Totaalpakketten
Merrem heeft zich gespecialiseerd in onder meer membraanbeluchting, keramische beluchters, ejectoren beluchters, mixers en voortstuwers, pompen, filterpersen, biofilters en nog zo veel meer.

Het bedrijf draagt montage- werkzaamheden en het leveren van service en dienst-na-verkoop hoog in het vaandel. Een op maat gemaakt totaalpakket is de onderliggende basis van een efficiënte oplossing voor een installatie.

“Onze jarenlange ervaring in ontwikkeling, montage en onderhoud van beluchting, door menging, slib- en geurbehandeling verzekert aan de installatieverantwoordelijken een optimale combinatie van procestechnologie en installatieonderdelen met vernieuwende detailoplossingen. Een gestructureerd overzicht van onze activiteiten is terug te vinden op onze nieuwe website.”

Jaarlijks worden zowel grote als kleine waterzuiveringsprojecten zorgvuldig en vakkundig afgehandeld.

“Op onze uitgebreide referentielijst prijken communale zuiveringen zoals RWZI Bree, RWZI Dendermonde, STEP Seneffe, STEP de Rhînes, RWZI Rilland Bath, RWZI Cuyk en WTTP Sharjah, maar ook industriële zuiveringen zoals bij Pfizer Puurs, Heineken Sevilla, Gunvor (Belgian Refining Company), Campina Holland Cheese, enzovoort.”

Installaties van grote omvang
Met het project WTTP Sharjah in de Verenigde Arabische Emiraten, bewees Merrem & la Porte dat het ook installaties van grote omvang zonder problemen professioneel en op een meer dan aanvaardbare termijn kan uitvoeren.

In samenwerking met onze partner en opdrachtgever werden er 100 ophaalbare beluchtingsvelden samengebouwd met in totaal 9.240 schotelbeluchters, goed voor een totale zuurstofinbreng van 7.230 kg O2/h.

De verschillende onderdelen werden in de fabriek geproduceerd en in vier deelleveringen geladen in zeewaardige vracht- containers. Vervolgens werden deze containers per zeevracht geleverd op de installatie.

De afdeling Water en Slib van Merrem & la Porte neemt op 26 oktober deel aan de Aquarama in de Brabanthallen in Leuven.

“In ons kantoor in Vilvoorde beschikken we over een presentatieruimte waar wij onze relaties graag uitnodigen voor specifieke seminaries en/of workshops. Daarnaast loont het zeker de moeite onze totaal vernieuwde website eens te bezoeken.”


Meer informatie
wwt@merrem.be
www.merrem.be



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.