Handboek industrieel ingenieurs levert opleidingscentrum topcertificaat op

Met het advies van Joris Santermans en Kris Ulenaers heeft het Instituut voor Kwaliteits- en Management­wetenschappen (IKMW) in Bocholt een certificering voor een van haar opleidingen beet.

Trefwoorden: #IKMW, #ingenieur, #Instituut voor Kwaliteits- en Managementwetenschappen, #ISO 13053 1&2-norm, #opleiding, #PION, #Postgraduaat Innoverend Ondernemen voor Ingenieurs, #VLAIO

Lees verder

Opleiding

( Foto: UHasselt )

ENGINEERINGNET.BE - Via het Postgraduaat Innoverend Ondernemen voor Ingenieurs (PION) kunnen jonge ingenieurs een eerste werkervaring opdoen, hun profiel versterken en hun carrièrekansen een boost geven. Dit is een samenwerking met VLAIO (Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen).

Karine Evers, die het interuniversitaire programma aan de UHasselt coördineert: “Deelnemers kunnen inspelen op eigen interesses en zelf kiezen welke vaardigheden ze nog willen trainen. De projecten zijn steeds gericht op innovatie.”

Voor hun PION-project rond proces- en kwaliteitsverbetering trokken industrieel ingenieurs Joris Santermans en Kris Ulenaers naar het IKMW (Instituut voor Kwaliteits- en Managementwetenschappen), een opleidingscentrum voor de industrie.

Ze verdiepten zich in ‘Six Sigma’, een verzameling van kwaliteitsmanagementmethoden en -structuren om bedrijfsprocessen te optimaliseren. Om expert te worden in deze methoden kan je bij het IKMW opleidingen volgen op verschillende niveaus (gaande van Yellow Belt tot en met Champion).

De twee afgestudeerde masterstudenten stelden een kwaliteitshandboek op voor de Black Belt-opleiding. Niet zonder succes, want de IKMW-opleiding Six Sigma Black Belt werd onder meer dankzij dat handboek als eerste in de Benelux gecertificeerd volgens de zogenaamde ISO 13053 1&2-norm.