Verdubbeling aantal Vlaamse zonnepanelen-installaties

Uit cijfers van Eandis en Infrax blijkt dat in 2017 reeds 16.863 zonnepanelen-installaties werden aangemeld, bijna dubbel zoveel als in dezelfde periode vorig jaar.

Trefwoorden: #Eandis, #elektriciteitsnet, #Infrax, #PV-installatie, #Vlaamse Regering, #zonne-energie, #zonnepanelen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.BE - De maand mei is nog niet afgelopen maar telt nu al een recordaantal van net geen 4.000 aanmeldingen.

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein: ‘Zonnepanelen zijn en blijven een goede investering. De Vlamingen leggen er niet alleen steeds meer, ze melden ze ook steeds vaker correct aan.’

Wie zonnepanelen op zijn/haar dak plaatst, moet die installatie aanmelden bij de netbeheerders Eandis en Infrax. Van januari tot mei werden 16.863 zonnepanelen-installaties aangemeld bij de netbeheerders. In diezelfde periode vorig jaar ging het over 8.840 aanmeldingen.

Eandis en Infrax lanceerden midden april een informatiecampagne om mensen aan te sporen hun zonnepanelen aan te melden. Vanaf 1 juni zullen de netbeheerders niet-aangemelde zonnepanelen actief opsporen. Eigenaars die de aanmelding niet binnen een redelijke termijn in orde brengen, riskeren een boete.

Voor de veiligheid en de stabiliteit van ons elektriciteitsnet is het van groot belang dat alle zonnepanelen correct worden aangemeld.