BruSafe+ grote winnaar Agoria e-Health Awards 2017

Het project ‘BruSafe+’ van Abrumet is dit jaar de grote winnaar van de Agoria e-Health Awards. Het is een overheidsproject dat een koppeling met de industrie mogelijk maakt.

Trefwoorden: #Abrumet, #Agoria, #BruSafe+, #Brussels Gezondheidsnetwerk, #e-health, #e-Health award

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Marc Lambotte, CEO van Agoria: “Het is aan de industrie die gespecialiseerd is in nieuwe technologieën om te investeren in de ontwikkeling van innovatieve applicaties, maar daarvoor moeten ze zich kunnen integreren in en interageren met de ICT-infrastructuur en –platformen die de overheid heeft opgezet.”

We kennen al het Brussels Gezondheidsnetwerk (BGN), dat wordt beheerd door Abrumet en waarmee elektronische gegevens op een veilige manier kunnen worden gedeeld en opgeslagen voor de eerstelijnszorg.

In het hart van dat netwerk bevindt zich de ‘digitale kluis’ BruSafe, waardoor alle eerstelijnszorgverstrekkers die geen eigen informaticaserver hebben zich met het BGN kunnen verbinden. BruSafe+ is de nieuwe versie van deze kluis en maakt gebruik van de internationale informaticastandaardtaal om de interoperabiliteit van de systemen te verzekeren.

Door de eerste prijs aan BruSafe+ toe te kennen, wou de jury het BGN aanmoedigen om zich open te stellen voor iedereen die innovatieve oplossingen ontwikkelt ten behoeve van zorgverstrekkers en patiënten.

Van de 26 projecten die voor de Agoria e-Health Awards 2017 werden ingediend, werden er 23 aan de jury gepresenteerd: vier federale projecten, drie Brusselse projecten en (voor het eerst) een evenwichtig verdeeld aantal Vlaamse en Waalse projecten (acht voor ieder gewest), waaronder voor Wallonië niet minder dan vijf uit Luik.

De Agoria e-Health Awards worden al sinds 2010 georganiseerd in samenwerking met TMAB Business Events.


(bron en foto: Agoria)

Alle bekroonde projecten:

  • Beste e-Health-project: Abrumet - BruSafe+
  • E-Health Award voor beste innovatieproject op het vlak van dienstverlening aan de patiënt (‘patient care’), responsabilisering van de patiënt of ondersteuning van de medische praktijk: AZ Sint-Jan Brugge-Oostende - Het einde van de microscoop ?
  • E-Health Award voor beste project dat de kwaliteit van systemen verbetert en processen optimaliseert: AZ Sint-Lucas Gent - NephroFlow : efficiënt werken met een procesgericht en mobiel dossier voor dialyse
  • E-Health Award voor grootste return (medische return, return voor de gebruiker, ROI ...): Wit-Gele Kruis van Vlaanderen - mijnWGK
  • E-Health Award voor beste mobiel project: Cliniques Universitaires Saint Luc - eHealth oplossing voor patiënten onder orale chemotherapie