Energieleveranciers ondertekenen Energiebesparingsconvenant

Dit convenant moet een aantal afspraken regelen tussen de overheid en het bedrijfsleven om meer energie te besparen bij huishoudens en klein-zakelijke gebruikers.

Trefwoorden: #besparingen, #Energiebesparingsconvenant, #energieleverancier, #Nuon, #slimme meter, #warmtepomp

Lees verder

Nieuws

( Foto: Flickr - 51% Studios Architecture )

ENGINEERINGNET.NL - Na een lange onderhandelingsperiode tussen de ministeries van Economische Zaken en Binnenlandse Zaken en Energie-Nederland, de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie, Uneto-VNI en Netbeheer Nederland is afgesproken om in 2020 10 Peta joule (PJ) extra te besparen op het energiegebruik in de gebouwde omgeving.

Die besparing staat gelijk aan het energieverbruik van ongeveer 150.000 huishoudens. De netbeheerder rolt de slimme meter verder uit en aan klanten moet vaker een verbeterd verbruiks- en kostenoverzicht (VKO) geleverd worden.

Wouter Wolfswinkel, Nuon: “De doelstelling van het convenant is dat in totaal 750.000 huishoudens deze slimme producten en diensten in 2020 hebben geactiveerd of geïnstalleerd.”

In het convenant is een aantal duidelijke afspraken gemaakt waaraan de energieleveranciers zich gecommitteerd hebben: het bestaande VKO verbeteren, slimme meters en thermostaten installeren en ventilatieluchtwarmtepompen aanbieden.

Een warmtepomp heeft vaak een positief financieel rendement en het aanschafbedrag is te overzien. Vooral de CO2-uitstoot kan in vergelijking met een hr-ketel en grijze stroom tot wel 70% afnemen, dus de klant zet een enorme stap voor het milieu met een licht positieve impact op zijn portemonnee.