EDF Luminus verwerft meerderheidsbelang in NEWELEC

EDF Luminus verwerft een meerderheidsbelang (65%) in het kapitaal van de Luikse onderneming NEWELEC. Daardoor wordt het aanbod van energie-efficiëntiediensten in België verder uitgebreid.

Trefwoorden: #EDF Luminus, #energie, #energie-efficiëntiediensten, #meerderheidsbelang, #NEWELEC

Lees verder

Techniek

( Foto: EDF Luminus )

ENGINEERINGNET.BE - NEWELEC werd opgericht in 1985 door Gérard Leclercq en Armand Stainier. De familiale groep is actief in de sector van de industriële elektrotechniek.

Vandaag telt de groep 150 werknemers verspreid over drie sites en biedt het bedrijf een compleet dienstengamma aan in alle domeinen van de elektrotechniek (meer bepaald middenspanning, laagspanning, schakelborden en automatisering).

Via overnames en partnerships versterkte de Waalse kmo haar technische expertise in tal van domeinen en ontwikkelde daarbij haar sterke lokale verankering. Het speelt ook optimaal in op de verwachtingen van haar industriële klanten op het vlak van kwaliteit van de energievoorziening en beheer van het verbruik.

De groep is niet enkel actief in de provincie Luik, maar ook in Brussel en Henegouwen (Manage). Sinds 2004 stijgt de omzet jaarlijks met 5 à 10%. In 2016 bedroeg de omzet ongeveer 19 miljoen euro.

EDF Luminus wil het familiale en lokale karakter van het bedrijf behouden door het managementteam, dat zorgde voor het succes van de onderneming, in zijn rol te bevestigen.

De raad van bestuur zal samengesteld worden uit 8 leden, gelijk verdeeld tussen beide bedrijven.


Op de foto:
Grégoire Dallemagne, CEO van EDF Luminus en Christophe Leclercq, directeur van de groep NEWELEC.