• 05/01/2012
  • |     BB

Europees CAD-onderzoek voorspelt grotere rol voor cloud

Onderzoek tijdens Digital Prototyping Forums van Autodesk biedt inzicht in rol van technologie in toekomst manufacturing.

Trefwoorden: #autodesk, #cad, #cadcam, #cloud, #design, #ict, #informatica, #ontwerp, #prototyping, #simulatie, #software

Lees verder

Techniek

( Foto: Autodesk )

ENGINEERINGNET -- Uit een onderzoek dat Autodesk in 2011 uitvoerde bij ruim 1.300 CAD-gebruikers, blijkt dat driekwart verwacht dat het belang van de cloud zal toenemen.

Leverancier van ontwerpsoftware Autodesk hield het onderzoek tijdens Digital Prototyping Forums in Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië en Nederland.

Volgens het bedrijf gaf 44% van de respondenten aan het eens te zijn met de stelling dat hun bedrijf gebruik maakt van de cloud 'omdat het de uitwisseling van data en de samenwerking intern en met partners vergemakkelijkt en omdat het vrijwel onbeperkt computervermogen biedt op het moment dat dat nodig is’.

Dat staat alvast loodrecht op de conclusies van een andere studie (www.engineeringnet.be/belgie/detailbelgie.asp?Id=6900), waaruit blijkt dat IT’ers SaaS en de cloud eigenlijk niet zien zitten, wegens ‘te weinig garanties inzake de beschikbaarheid en de snelheid van de computerprogramma's’.

Autodesk Director Richard Tinsdeall stelt meteen dat ‘de cloud op het gebied van ontwerp nog in kinderschoenen staat, maar: “Deze onderzoeksresultaten geven aan dat we een omslag kunnen verwachten, niet alleen in de houding ten opzichte van deze technologie, maar ook in de wijze van gebruik ervan door fabrikanten’.

Het onderzoek laat tevens een positief vooruitzicht zien voor twee gevestigde manufacturing-ontwerptechnologieën, namelijk simulatie en visualisatie.

Van de respondenten geeft maar liefst 78% aan dat simulatietools belangrijker zullen worden voor hun bedrijf en op grotere schaal ingezet zullen worden en 82% is van mening dat visualisatie een steeds grotere rol zal gaan spelen.