• 03/01/2013
  • |     BB

70% van CAD-professionals vindt certificering goede zaak

Aantal werkgevers dat nut inziet van certificering stijgt in één jaar van 29% naar 55%. Van de CAD-ontwerpers vindt 70% dat certificering in zijn of haar persoonlijke voordeel heeft gewerkt.

Trefwoorden: #autodesk, #cad, #cad-software, #knowledgepoint

Lees verder

Techniek

( Foto: Autodesk )

ENGINEERINGNET - Uit onderzoek van KnowledgePoint, een Nederlands distributeur van CAD-software, blijkt dat ruim 70% van de CAD-professionals de mening is toegedaan dat certificering in de toekomst een belangrijke vereiste zal zijn bij sollicitatieprocedures, of zelfs al gevraagd is een certificaat te overleggen.

Aan het onderzoek werd deelgenomen door 673 CAD-professionals. De meerderheid van de respondenten (62%) is werkzaam in de sectoren architectuur, engineering en bouw.

Gezien de onzekere arbeidsmarkt zijn IT-professionals meer dan ooit gericht op het verwerven van kennis om zo een voorsprong te behalen op de concurrentie, zo blijkt.

In 2011 zag slechts 29% van de werkgevers certificering als een manier om de kennis van hun werknemers te valideren. Een jaar later geeft 55% van de respondenten aan door hun werkgever gestimuleerd te worden deel te nemen aan certificeringsexamens. Bovendien is 60% van de respondenten van mening dat certificering belangrijk is voor hun carrière.

Uit het onderzoek bleek dat de meerderheid (58%) van de examenkandidaten 29 jaar of jonger was, terwijl 36% zich in de leeftijdscategorie 30 tot 50 jaar bevond. Zo’n 62% van de deelnemers had nog niet eerder een software-examen afgelegd, terwijl 60% van de respondenten aangaf de desbetreffende software wel al voor klanten in te zetten.

Kirstin Donoghue, Autodesk Partner Manager EMEA: “Het onderzoek laat een stijgende lijn zien in het aantal CAD-professionals dat zijn vaardigheden wil accrediteren. Zowel particulieren als bedrijven beginnen de voordelen te zien van bijscholing om hun kennis en concurrentievoordeel te vergroten.”