Fastned haalt 7,7 miljoen euro op voor groei netwerk

De opbrengsten worden gebruikt voor verdere uitbreiding van het netwerk van snellaadstations in Nederland en de rest van Europa, waar alle elektrische auto's kunnen laden.

Trefwoorden: #elektrische auto, #Fastned, #netwerk, #snellaadstations

Lees verder

Techniek

( Foto: Fastned - © Roos Korthals Altes )

ENGINEERINGNET.NL - Fastned heeft inmiddels 63 stations operationeel. De afzet en omzet van Fastned groeien al twee jaar met ongeveer 10% maand-op-maand; vele malen sneller dan de markt.

De opgedane ervaring in Nederland legt een goede basis voor Europese expansie. Fastned won onlangs de tender voor laadstations in Londen en tekenende voor tientallen locaties in Duitsland en België.

Fastned heeft in twee weken tijd 7,7 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van obligaties. In eerste instantie was de uitgifte beperkt tot 3,3 miljoen euro, maar gezien de grote vraag heeft de directie besloten om de uitgifte uit te breiden.

In totaal werden obligaties uitgegeven aan ruim 600 investeerders. Deze obligaties keren 6% rente per jaar uit gedurende de looptijd van 5 jaar. De rente wordt per kwartaal uitgekeerd.

Bart Lubbers, mede-oprichter van Fastned: “Bij iedere investeringsronde zien we steeds meer mensen die ook steeds grotere bedragen investeren in de duurzame missie van Fastned. Deze investeerders tonen daadwerkelijk leiderschap in de energietransitie in lijn met het Klimaatakkoord van Parijs. Samen bouwen we de ‘tankstations’ van de toekomst.”