Colruyt Group bouwt 234 winkels om tot lage-energiewinkels

Colruyt Group is dit jaar gestart met al zijn oudere winkelpanden te renoveren tot lage-energiewinkels. Over een periode van 12 jaar worden 234 winkels energiebesparend gerenoveerd.

Trefwoorden: #Colruyt, #fossiele brandstof, #groene elektriciteit, #isoleren, #lage-energiewinkel, #Okay, #warmtepomp, #warmterecuperatie

Lees verder

Techniek

( Foto: Colruyt Group )

ENGINEERINGNET.BE - Deze renovatiegolf is een nieuwe stap om winkels zonder fossiele brandstoffen te creëren en innoverende duurzame technieken te introduceren.

Dankzij een investering van zo’n 75 miljoen euro verkleint de groep zijn CO2-uitstoot tegen 2029 met maar liefst 4 % en creëert het een hefboomeffect op lange termijn ten voordele van de klimaatopwarming.

Koen Baetens, directeur van de technische dienst van Colruyt Group: “Energiebesparend renoveren houdt in dat we elke winkel, ouder dan 10 jaar, waarvan we eigenaar zijn bij-isoleren, luchtdichter afwerken en de technieken herzien waar nodig.”

Warmtepompen zullen instaan voor warm water, de koelinstallaties zullen werken op propeen- of propaangas en de verwarming zal draaien op warmterecuperatie uit de koeling. Die nieuwe technieken maken gebruik van 100 % groene elektriciteit.

Dat betekent dat er geen fossiele brandstoffen meer nodig zijn zoals stookolie en aardgas om de winkels te doen draaien.