Investering van 10 miljoen euro in autodeelplatform SnappCar

Dit bedrag stelt het Nederlandse bedrijf SnappCar in staat om peer-to-peer autodelen in Europa naar de volgende fase van ontwikkeling te brengen.

Trefwoorden: #Autobinck Group, #autodeelplatform, #CO2 uitstoot, #Europcar, #Founders, #investering, #SnappCar

Lees verder

Techniek

( Foto: SnappCar )

ENGINEERINGNET.NL - Het in 2011 opgerichte SnappCar heeft meer dan 250.000 gebruikers en ruim 30.000 beschikbare auto’s op het platform.

Het is daarmee het op één na grootste peer-to-peer autodeelplatform in Europa. SnappCar is actief in Nederland, Denemarken en Zweden en heeft de intentie naar nieuwe markten uit te breiden.

De gemiddelde auto staat 23 uur per dag stil. SnappCar wil peer-to-peer autodelen gemeengoed maken voor miljoenen Europeanen, door hen in staat te stellen auto’s op een gemakkelijke, betrouwbare en leuke manier te delen.

Het bedrijf streeft naar 5 miljoen minder auto’s in Europa in 2022, met als gevolg meer leefruimte in stedelijke gebieden en een significante vermindering van de jaarlijkse CO2 uitstoot.

Europcar Group, Europees marktleider in autoverhuurdiensten en een grote speler in mobiliteitsmarkten, heeft met haar innovatietak Lab een 20% minderheidsbelang genomen in SnappCar.

Met deze investering sluit Europcar zich aan bij bestaande aandeelhouders Autobinck Group en de Deense startup studio Founders. Het totale bedrag van de investeringsronde bedraagt 10 miljoen euro.

De investeerders bundelen hun krachten om SnappCar te helpen zich te vestigen in nieuwe gebieden binnen Europa en het verder verbeteren en innoveren van de gebruikerservaring van het platform.

Een voorbeeld hiervan is het introduceren van ‘keyless technologie’, waarmee een auto via de SnappCar app geopend kan worden.