Jaguar Land Rover kiest Educam als opleidingscentrum

Educam en Jaguar Land Rover Benelux slaan de handen in elkaar voor een nieuwe carrosserieopleiding waarin veiligheid primeert op esthetiek.

Trefwoorden: #carrosserie, #carrosserieherstelling, #Educam, #herstellingen, #Jaguar Land Rover, #opleiding

Lees verder

Techniek

( Foto: Edcucam )

ENGINEERINGNET.BE - De technische evolutie in de koetswerksector gaat razendsnel. De jongste jaren worden ook meer en meer nieuwe staalsoorten gebruikt. Zo kende aluminium een steile opmars. Alleen wie die nieuwe materialen en de bijbehorende technieken tot in de puntjes beheerst, mag nog herstellingen verrichten voor Jaguar Land Rover

Een garage die zijn technici wilde opleiden als carrossier voor Jaguar Land Rover moest naar het opleidingscentrum in Duitsland. Jaguar Land Rover werkt al meer dan 10 jaar samen met Educam voor technische en de aftersalesopleidingen en beiden besloten de handen in elkaar te slaan.

Samen deden ze de nodige investeringen in materiaal en in opleiding om te voldoen een de strenge richtlijnen van Jaguar Land Rover die wereldwijd identiek zijn. Zo werd in het Educam Training Center Lokeren een gloednieuwe trainingshal uitgerust, waarin zes cursisten tegelijk kunnen worden opgeleid.

Het succes van de opleiding is zo groot dat de planning voor de carrosseriehal van het trainingscentrum al grotendeels vol zit tot maart 2018. De cursisten komen niet alleen uit België en Nederland, maar ook uit Letland, Finland, Noorwegen, Zwitserland en zelfs uit Zuid-Afrika.

Op korte termijn wil Educam ook een tweede trainingscentrum volledig uitrusten in Luik. In een volgende fase wil Educam ook de verzekeringsmaatschappijen aan boord hijsen.