Nedschroef heeft CP Tech overgenomen

Nedschroef heeft een overeenkomst getekend voor de overname van CP Tech, engineer en onderdelenfabrikant die complete oplossingen levert voor 's werelds meest prestigieuze automerken.

Trefwoorden: #automotive-industrie, #bevestigingsmaterialen, #CP Tech, #mobiliteit, #Nedschroef, #onderdelenfabrikant, #overname

Lees verder

Techniek

( Foto: Nedschroef )

ENGINEERINGNET.NL - De automotive-industrie verandert in rap tempo om zich aan te passen aan wereldwijde trends en veranderende klantbehoeften zoals connectiviteit, duurzaamheid en autonoom rijden.

Hiervoor zijn nieuwe voertuigconcepten nodig en moet innovatieve productfunctionaliteit in een vroeg stadium in het ontwerp- en productieproces worden geïntegreerd.

Als partner in bevestigingsmaterialen voor de mobiliteit van de toekomst richt Nedschroef zich op de toenemende vraag naar speciale bevestigingsmaterialen en andere complexe technische onderdelen die worden gebruikt in auto's die rijden op zowel traditionele brandstoffen als elektriciteit.

Dr. Mathias Hüttenrauch, CEO van Nedschroef: “De combinatie van beide bedrijven geeft ons de mogelijkheid onze expertise uit te breiden. We hebben in ons 120 jarig bestaan veel kennis op gebouwd op het gebied van bevestigingsmaterialen, maar nu beschikken we ook over kennis van de volledige functionaliteit van componenten bestaande uit meerdere geïntegreerde onderdelen.”

CP Tech werd opgericht in 2006, is gevestigd in het Duitse Büren en heeft 175 experts in dienst op het gebied van geavanceerde technologie.

De afronding van de transactie is onder voorbehoud van de vereiste goedkeuringen en de overname toestemming.