Drone-projecten verkozen tot Europese Drone Heroes

Vorige week werden tijdens Drone Hero 2017 vijf unieke drone-projecten tot Europese Drone Heroes verkozen. De awards werden uitgereikt door Minister van Defensie Steven Vandeput.

Trefwoorden: #Commercial UAV Expo, #drone, #Drone Hero, #UAV

Lees verder

Nieuws

( Foto: Flickr - Drone Community )

ENGINEERINGNET.BE - Mark Vanlook, voorzitter van de Vlaamse dronecluster EUKA en initiatiefnemer van de Drone Hero Europe 2017: “We zijn gestart met maar liefst 31 deelnemers uit 13 verschillende Europese landen. Het is de eerste keer dat we deze wedstrijd in een Europese context organiseren en we zijn aangenaam verrast door de populariteit die het concept kent én door het hoge niveau van de inzendingen.”

Tijdens de Commercial UAV Expo, een organisatie van de Amerikaanse beursorganisator Divcom, kregen tien finalisten de kans om hun eerder ingezonden video te komen toelichten in een korte pitch.

Vervolgens ging een internationale jury aan de slag om daaruit vijf waardige winnaars te kiezen.


Dit zijn de vijf winnaars en de publiekswinnaar:

 1. High Potential Drone Hero:


Het Poolse Droneradar werd verkozen als dronebedrijf met het meeste potentieel. Het ging tussen hen en het Belgische Unifly.

 • Creative Drone Hero
  Mine Kafon uit Nederland werd verkozen tot meest creatieve drone project met een mijnenveegoplossing met drones. Dit project heeft een grote sociale impact en is onmiddellijk inzetbaar.
 • Innovative Drone Hero
  De innovatieve Drone Hero werd toegekend aan het Zwitserse Voliro. Zij ontwikkelden een drone die veel flexibeler kan vliegen dan een conventioneel toestel.
 • Start-up Drone Hero
  Beste start-up was Vectrino uit Kroatië. Zij vielen op met hun project rond bestrijding van muggenplagen.
 • International Drone Hero
  Het Nederlandse Ampyx Power werd verkozen als beste internationaal concept. Met een drone-alternatief voor windturbines scoorden ze hoge ogen bij de jury.
 • Public Drone Hero
  Deze werd gewonnen door Guy Verhoeven van Skycan met zijn ‘search & rescue’-video.
 • Op de foto (vlnr.):
  Team Voliro, Lisa Murray (UAV Expo), minister Steven Vandeput, Richard Ruiterkamp (Ampyx Power), Massoud Hassani (Mine Kafon), Pawel Korzec (Droneradar), Olivier Fontaine (jury - Sappritalia), Jelena Petkovic (Vectrino), Guy Verhoeven (Skycan) en Mark Vanlook (EUKA)