• 28/06/2017

MasoSine Certa pomp legt de lat weer een stuk hoger

Het certificaat 'EHEDG Type EL Klasse I Aseptisch' bewijst dat de pomp voldoet aan de hoogste eisen voor aseptische toepassingen.- Certa lanceert nieuwe modellen voor hogere opbrengsten.

Trefwoorden: #aseptische toepassing, #EHEDG, #MasoSine Certa pomp, #pompen, #Watson Marlow

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - De MasoSine Certa™-pomp van de Watson-Marlow Fluid Technology Group is nu beschikbaar met het certificaat EHEDG Type EL Klasse I Aseptisch.

De Certa pomp is een van de twee pompen op de markt waaraan het certificaat is toegekend. Het certificaat bevestigt dat de pomp zelflegend is, een kortere CIP-cyclus heeft en minder reinigingsmiddelen vereist. Dat zijn stuk voor stuk belangrijke voordelen voor de klant.

Watson-Marlow heeft bovendien haar Certa™ reeks uitgebreid met vier nieuwe modellen Certa™ 100, Certa™ 200, Certa™ 500 en Certa™ 600 die geschikt zijn voor CIP met opbrengsten van 100 tot 99.000 l/u. De nieuwe pompen vormen een mooie aanvulling op het bestaande Certa-assortiment.

Daarnaast voldoen de modellen standaard aan het 3A-certificaat, gebruikers kunnen er op vertrouwen dat er geen afbraak is van het te verpompen product. Dankzij deze kenmerken en zijn lage energieverbruik is de Certa™ een unicum op de markt voor pompen.

Wereldwijde vraag naar aseptische verpakking
Het behalen van het certificaat beantwoordt aan de sterke vraag van klanten naar een geschikte oplossing voor aseptische verpakking. De markt voor aseptische verpakkingen is meer dan 28 miljard dollar waard in de voedingsmiddelen-, zuivel- en drankensector. Het gaat daarbij onder meer om BIB-producten Bag in a box zoals drankkartonnen, fruitsappen, sauzen, melk en pudding.

Voedingsbedrijven besluiten steeds vaker om hun producten in aseptische omstandigheden te produceren, zodat ze langer houdbaar blijven zonder additieven te gebruiken. Dankzij het certificaat EHEDG Type EL Klasse I Aseptisch kunnen gebruikers van Certa™ de pomp zonder problemen meteen in gebruik nemen als deel van een aseptische afvullijn.

Klanten kunnen namelijk vertrouwen op de CIP- en SIP-technologie van de pomp, die is bewezen door het EHEDG-certificaat. Bovendien vereisen Certa-pompen geen bijkomende stoompoorten om de pomp bacterievrij te houden. Dat wordt ook gestaafd door het certificaat EHEDG Type EL Klasse 1 Aseptisch.

In het algemeen zijn Certa™ Sinus pompen geschikter voor CIP dan draaizuigerpompen die moeilijk te reinigen zijn in hun standaardconfiguratie. Bovendien zullen CIP-gebruikers ondervinden dat draaizuigerpompen vaak moeten worden aangepast om ze behoorlijk te kunnen reinigen bijv. boren van rotornaaf. Dat leidt tot slechtere prestaties.

De lat hoger leggen
Certa™ is niet alleen ontworpen om belangrijke certificaten te behalen, maar ook om de lat hoger te leggen op vlak van aseptische pompen voor alle toepassingen in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie.

De pomp beschikt over bijzonder veel aanzuigkracht om viskeuze producten te verwerken en biedt aanzienlijke voordelen ten opzichte van alternatieve oplossingen. In tegenstelling tot traditionele pompen met rotoren die door de vloeistof snijden, transporteert Certas sinusvormige rotor de vloeistof behoedzaam door de pomp.

Dat zorgt voor een drastische shear-reductie, minder productbeschadiging en zo goed als een halvering van het energieverbruik bij hoge viscositeit in vergelijking met lobben- en draaizuigerpompen.

Prestaties en betrouwbaarheid
Natuurlijk biedt de Certa™ Sine-pomp, die voldoet aan de vereisten inzake contact met levensmiddelen, alle standaardvoordelen en het hoge prestatievermogen van de beproefde sinustechnologie van MasoSine.

Die technologie onderscheidt zich door onder meer het vrijwel ontbreken van pulsatie, eenvoud, betrouwbaarheid, uitwisselbare onderdelen en een lage cost of ownership. Dankzij die voordelen kunnen voedings- en drankenbedrijven de kwaliteit van hun producten verbeteren, opbrengsten verhogen en zowel downtime als onderhoudskosten verminderen.

De genoemde pluspunten zijn van toepassing op alle stappen in het proces: van het lossen van grondstoffen in een opslagtank en het transport naar een mixer/menger met roerwerk/reactor/kookvat tot het uiteindelijke transport naar de afvullijn.

Behalve de gecertificeerde innovatie voor toepassingen in de voedingsindustrie, biedt de nieuwe Certa™ Sine-reeks de ideale oplossing voor producenten van onder meer voedingsmiddelen, dranken of cosmetica die de hoogste reinigingsstandaarden vereisen.


Klik hier voor meer informatie

Meer informatie:
Watson Marlow Fluid Technology Group (WMFTG)
Industriepark 5 - B-9052 Zwijnaarde
T: +32 (0) 9 225 94 57 - info@wmftg.be - www.watson-marlow.be



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.